back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το κόστος γιατί ευτελίζει τη Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Πρόταση να σταματάνε οι διορισμοί και οι μετατάξεις στο Δημόσιο με νόμο 6 μήνες πριν τις εκλογές για να σταματήσει αυτό το πανηγύρι, διατύπωσε η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, είπε ότι και στο παρελθόν γίνονταν αυτά αλλά όχι σε τέτοιο προκλητικό βαθμό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το κόστος γιατί ευτελίζει την Δημοκρατία και στέλνει ένα μήνυμα στους νέους, οι οποίοι ελπίζουν σε αξιοκρατική μεταχείριση, ότι το πολιτικό σύστημα είναι φαύλος».

Αναφερόμενη στην απλή αναλογική χαρακτήρισε το νόμο έκτρωμα, καθώς -όπως είπε- στις περισσότερες περιπτώσεις καθιστά αδύνατο στον δήμαρχο να κυβερνήσει. «Εκ των πραγμάτων θα αλλάξει ο νόμος αν αυτό διευκολύνει και βέβαια οριστικώς θα αλλάξει μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές», ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην διαφορά που υπάρχει στην βασική αρχή εκκίνησης στην οικονομική πολιτική των δυο κομμάτων τονίζοντας ότι «η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία πλεονασμάτων μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης τα οποία τα μοιράζει με την μορφή επιδομάτων, ενώ η δική μας πολιτική είναι η μείωση της φορολογίας που θα αναπτύξει την οικονομία για την προστασία των αδυνάμων και θα αναπνεύσει η μεσαία τάξη που επλήγη από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «δεν έχει πολιτική στρατηγική και τάζει τώρα μείωση των φόρων αντιγράφοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά ο αντιγραφέας έχει άλλου είδους προβλήματα. Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής ο Πρωθυπουργός θα τάξει λαγούς με πετραχήλια αλλά οι υποσχέσεις του θα έχουν αξία όση είχαν και στις εκλογές του 2015».

Η κ. Μπακογιάννη διαφώνησε από την τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Άγκυρα να προκαλέσει νέα Ίμια με αφορμή την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ναι μεν υπάρχει μια αυξημένη ένταση στην ρητορική της Τουρκίας ωστόσο δεν διακρίνει βούληση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, τόνισε, ότι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκεται η Αλβανία εκείνη την στιγμή καθώς στην παρούσα φάση 100% δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι χωρίς τον Βαγγέλη Βενιζέλο το κοινοβούλιο θα είναι πιο φτωχό «Ο Βενιζέλος θα λείψει από την επόμενη Βουλή, γεγονός που αποτελεί κοινή παραδοχή φίλων και αντιπάλων».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα