back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την 4ετία ως προς τους μισθούς, την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις

Διαβάστε επίσης

Η υπουργός Εργασίας μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΡΥΙΖΑ έκανε λόγο για 500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός τετραετίας.

ΗΈφη Αχτσιόγλου κατά την ομιλία της τόνισε πως στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του εισοδήματος και της διαπραγματευτική θέσης των εργαζομένων αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επόμενη τετραετία ως προς τους μισθούς, την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις, περιλαμβάνει:

  •  Την δημιουργία 500.000 ν’εων θέσεων εργασίας με στόχο την ανάκτηση των θέσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
  • Την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα. Η αύξηση, χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς , προσδιορίζεται στο 7,5% το 2020 και στο 7,7% το 2021.
  • Την αποκατάσταση του δικαιώματος των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων) να προσδιορίζουν τον κατώτατο μισθό από 2022, στο πλαίσιο της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Την επέκταση της διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους 12 από 8 μήνες που είναι σήμερα, με αυξημενες αμοιβές.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα