back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάνος Σκουρλέτης στον Αθήνα 9.84: “Η επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας του πολίτη, κυρίαρχο θέμα πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάστε επίσης

2019-06-10

Η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη  είναι το  κυρίαρχο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο διάστημα,  σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, που μίλησε στον Αθήνα 984 και τον Βασίλη Πάικο.

Οπως ανέφερε: “Η συζήτηση εκεί πρέπει να πάει. Στο προγραμματικό πεδίο, στον σχεδιασμό και στο πως θα αξιοποιήσουμε τις νέες παραγωγικές δυνατότητες που φαίνονται πλέον υπαρκτές”
Ο κ Σκουρλέτης υποστήριξε ότι: “έχει μεγάλη σημασία να πειστεί ο κόσμος, αλλά και με συγκεκριμένο τρόπο για αυτά που κάθε μεγάλη κοινωνική κατηγορία αντιλαμβάνεται ως προβλήματα της ζωής της. Είτε αφορούν στο χώρο της υγείας, στο ζήτημα της οικονομίας, στους όρους εργασίας, στα εργασιακά δικαιώματα, στη λειτουργία του Δημοσίου και άλλα.”

Για τη ΝΔ εκτίμησε ότι δεν ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη αλλά για τα μεγάλα εισοδήματα, λέγοντας: “Υπάρχει μια αντίληψη, η οποία δεν είναι μόνο δική της, αλλά κάθε κόμματος στον ευρωπαϊκό χώρο που καλύπτει το νεοφιλελεύθερο χώρο που πιστεύει στη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος. Αυτό είναι εντελώς εχθρικό προς την Ελληνική πραγματικότητα και αυτό που ονομάζουμε μεσοστρώματα είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στη χώρα. Αν κανείς δεν δει αυτή την ελληνική ιδιομορφία και δεν μπορέσει να την αξιοποιήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο μάλλον θα σπρώξει -όπως έγινε επί των ημερών των μνημονίων- μερικές ακόμη χιλιάδες ανθρώπους προς τα κάτω”

Τέλος κάλεσε τη ΝΔ να αιτιολογήσει τις εξαγγελίες της περί μείωσης των φόρων, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση: “Οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι το κενό που θα εμφανιστεί στα έσοδα θα πρέπει να καλυφθεί από αλλού. Άρα θα εξασφαλισθεί από τη μείωση δαπανών. Αλλά από ποιές δαπάνες; Είναι οι συντάξεις; Είναι τα ελάχιστα επιδόματα που αφορούν στο οικογενειακό επίδομα, στο επίδομα ανεργίας. Είνια το επίδομα ενοικίου; Γιατί αυτά αποτελούν τα επιδόματα, δεν υπάρχουν άλλα ” κατέληξε ο κ Σκουρλέτης.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα