back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτος ο Χάμιλτον στον Καναδά

Διαβάστε επίσης

Ο σημερινός αγώνας έδειχνε πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη στη φετινή Formula 1 καθώς η πίστα του Καναδά έδινε τη δυνατότητα στα μονοθέσια της Ferrari να κάνουν το 1-2.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Γερμανό εν αντιθέσει με τον Λιούις Χάμιλτον που αντιμετώπισε με το καλημέρα πρόβλημα με το μονοθέσιο του.

Έπειτα από τα πρώτα pit stop η διεκδίκηση για τη νίκη ανάμεσα στους δύο πιλότους ξεκίνησε για τα καλά. Την ώρα που Χάμιλτον προσπαθούσε να πιέσει τον Φέτελ, ο οδηγός της Scuderia έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στον 48ο γύρο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας.

Στη συνέχεια θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα του έκλεισε τον Βρετανό, με τους αγωνοδίκες να λαμβάνουν δράση εξετάζοντας εάν η ενέργεια του Γερμανού ήταν εσκεμμένη.

Μετά από λίγα λεπτά οι διοργανωτές επέβαλλαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να πάρει τη νίκη αν και βρισκόταν στη δεύτερη θέση καθώς η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνούσε τα τρία δευτερόλεπτα.

Όπως ήταν φυσιολογικό ο Φέτελ αλλά και οι άνθρωποι της Ferrari ήταν εκνευρισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να κάνουν έφεση.

Μάλιστα ο Γερμανός δεν πανηγύρισε κατά τη διάρκεια της «στέψης», με τον Χάμιλτον παρόλα αυτά να τον ανεβάζει στην κορυφή του πόντιουμ δείχνοντας τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο του.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο Σαρλ Λεκλέρκ βγήκε τρίτος με τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν να κλείνουν την πεντάδα. Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Renault), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault), Πιέρ Γκασλί (Red Bull), Λάντο Στρολ (Force India)και Αλεξάντερ Κβίατ (Toro Rosso) συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα