back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στην Πάτρα, όπου παρουσίασε την πολιτική της ΝΔ για την “ισχυρή ανάπτυξη που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα”, όπως είπε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Αχαΐα.

“Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα, είναι σταθερή κυβέρνηση και αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η οικονομία μας προπαντός απαιτεί σωστές αποφάσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Για να τα πετύχω αυτά ζητώ μία ισχυρή εντολή από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα κατά του εφησυχασμού και υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο”.

Με αφορμή την τυπική έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να επικεντρωθεί στον προγραμματικό λόγο, ενώ καταλόγισε στο κυβερνών κόμμα ότι δεν είχε τίποτε καινούριο να πει, καθώς και ότι είναι “τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες προτάσεις τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα”, όπως είπε.

“Είναι μοιραίο, μη έχοντας κάτι θετικό να επιδείξουν, να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις.
Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο. Δεν θα τους ακολουθήσουμε”, πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει “λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές” και έθεσε ως στόχο μία έκρηξη επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.
Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές μέσα στις πρώτες εφτά ημέρες θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει το έργο στο Ελληνικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η προσέλκυση των επενδύσεων μπορεί να επιτευχθεί με:

  • –Μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.
  • Απελευθέρωση απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας με καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής για πολίτες και επιχειρήσεις, με αδειοδοτήσεις που θα πάψουν να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, καθώς θα έχουν ρητές προθεσμίες και θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο και με γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
  • Κράτος που θα πάψει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. “Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε, βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Αποκατάσταση της ρευστότητας μαζί με την εμπιστοσύνη.
    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα σε τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων μέτρων του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ:
  • Διατήρηση του αφορολόγητου. “Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε.
  • Μείωση πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  • Οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους Έλληνες

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πάντως ότι “ο δρόμος μπροστά μας δεν θα είναι εύκολος”, υποστηρίζοντας ότι “είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση”. “Από την ΔΕΗ -τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας- που βρίσκεται σήμερα σχεδόν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα