back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Εχθρός των επενδύσεων ο Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα από την Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο ομιλίας της, σε επενδυτικό φόρουμ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε πυρά με αφορμή την χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν είπε ούτε μια λέξη για επενδύσεις.

O κ. Τσίπρας καλεί τώρα τους πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους που έκανε κομμάτια. Ο κυνισμός του δεν έχει όρια», τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Θα πάρει την απάντηση στις κάλπες.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία και είναι ορκισμένος εχθρός, των επενδύσεων. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν. Ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει. Ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας. Ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί».  Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στη ΝΔ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στις μεγάλες, όπως είπε, ιδεολογικές διαφορές με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που δεν διαθέτει ως φαίνεται, συνολικό σχέδιο για την Ανάπτυξη. Η οριζόντια μείωση των φόρων που επαγγέλλεται δεν θα φέρει αυτόματα την ανάπτυξη, τόνισε η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας ότι πολλοί θα αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους, αλλά και την κατανάλωση. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, θα είναι δραματικό αν παρά τις νέες επενδύσεις δεν μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, αν προκληθούν νέες αβεβαιότητες για την πορεία και την σταθερότητα της Οικονομίας.

«Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που σύρεται σε διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις;»

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε με νόημα «Η Ελλάδα προσφέρεται για ξένες επενδύσεις πρέπει ωστόσο να εξαλείψουμε τις αβεβαιότητες, ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα που σύρεται σε διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις;».

Επανέλαβε ενόψει των εκλογών ότι ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ είμαι διπλή εγγύηση για την δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πολιτικής, που θα απαντήσει θετικά και πειστικά στις 3 σημερινές μεγάλες προκλήσεις για την χώρα και την οικονομία μας.

Πρώτον: Να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία, ώστε να βγούμε οριστικά από την κρίση, να εδραιώσουμε την θέση μας στην Ευρωζώνη, να ξαναβρούμε το νήμα τις ισότιμης συμμετοχής μας στις εξελίξεις που έρχονται.

Δεύτερον: Να ανορθώσουμε το Κοινωνικό Κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, να δημιουργήσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Καμία προσπάθεια στην οικονομία δεν θα τελεσφορήσει αν η Κοινωνία, οι απλοί πολίτες δεν αισθανθούν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί από την συμμετοχή τους.

Τρίτον: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών για δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής και να αξιοποιήσουμε τις γεωπολιτικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομία, την χώρα, τον Ελληνισμό.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα