Search

Κανελόνια με κιμά

580

Ωραίο φαγητό τα κανελόνια και σχετικά εύκολο. Χρειαζόμαστε ένα κουτί κανελόνια, κιμά σαν του παστίτσιου και μια σάλτσα όπως σας την περιγράφω πιο κάτω.

Περνάμε το κρεμμύδι από το μούλτι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και αφού τσιγαριστεί σβήνουμε με κρασί, μετά βάζουμε τη ντομάτα, τον κύβο και ανακατεύουμε, μόλις πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερακι και αφήνουμε μερικά λεπτά να βράσει ανακατεύοντας, δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως γιατί λίγη σάλτσα την θέλουμε για το ταψί μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω.
Γεμίζουμε το κάθε κανελόνι ξεχωριστά με τον κιμά και το βάζουμε σε σειρές μέσα στο ταψί, αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγη από την σάλτσα του κιμά. Περιχύνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί χωρίς λιπαρά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μετα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε κανένα τεταρτάκι μέχρι να πάρει χρώμα.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *