Search

Μπισκοτάκια σφολιάτας

289

Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας, μισή κούπα ζάχαρη, ένα μεγάλο αυγό η δυο μικρά, δυο κουταλιές της σούπας νερό, λίγη κανέλα αν σας αρέσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.

Στον πάγκο απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την ζάχαρη κι από πάνω τοποθετούμε το φύλο σφολιάτας, που έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου για να μη σπάζει, το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας η ένα μπουκάλι γυάλινο, για να κολλήσει η ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη πάνω από το φύλλο και εφόσον βάλουμε και την κανέλα, αρχίζουμε να το τυλίγουμε από τις άκρες του προς τα μέσα, ρολλάροντας, όχι σφιχτά για ναχει χώρο να φουσκώσει στο ψήσιμο.

Σε κάθε τύλιγμα απλώνουμε στην άκρη λίγο από το αυγό που έχουμε χτυπήσει με το νερό, μόνο τον κρόκο, με ένα πινέλο για να κολλήσει η ζύμη όσο την τυλίγουμε.

Θα τυλιχτεί περίπου τρεις φορές από κάθε πλευρά, τη μέση θα αφήσουμε λίγο κενό.Το γυρνάμε ανάποδα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες φέτες μισό εκατοστό περίπου, βάζουμε τις φέτες με απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και τις πιέζουμε λίγο για ν απλώσουν, αλείφουμε πάλι με αυγό πάνω απ το καθένα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα βγάζουμε γιατί αλλιώς θα σπάσουν.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *