back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι δέκα πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων

Διαβάστε επίσης

Η ιταλική εφημερίδα «Sole 24 Ore» αποκάλυψε το Top-10 των πιο πλούσιων ιδιοκτητών ομάδων, βάσει στοιχείων από το περιοδικό «Forbes».

Κάποιοι ίσως περίμεναν να ακούσουν γνωστά ονόματα στις πρώτες θέσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο ιδιοκτήτης της ισπανικής Οβιέδο είναι ο Μεξικανός μεγιστάνας Σάρλος Σλιμ, με εκτιμώμενη περιουσία 59,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Forbes και πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Έχει στην κατοχή του, μαζί με την οικογένειά του την America Movil, την μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στη Λατινική Αμερική. Με την Ρεάλ Οβιέδο…μπλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2012, όταν έσωσε το σύλλογο καταβάλλοντας 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα όρισε έναν από τους στενούς συνεργάτες του, τον Χοακίμ ντελ Ολμο, ως τεχνικό διευθυντή

Στη 2η θέση φιγουράρει ο ιδιοκτήτης της γαλλικής Ρεν, Φρανσουά Πινό, με 31,7 δισ. ευρώ περιουσία, ο οποίος μάλιστα πρόσφερε πριν από λίγο καιρό 200 εκατομ. ευρώ στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του καθεδρικού ναού της Notre-Dame. Είναι επικεφαλής του ομίλου Kering που ιδρύθηκε το 1963 και περιλαμβάνει τις πολυτελείς μάρκες ένδυσης και αξεσουάρ, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen και Gucci. Στην ομάδα της Ρεν αναμείχθηκε το 1998, με στόχο την παραγωγή νέων ταλέντων δημιουργώντας ένα υκέντρο προπόνησης που ολοκληρώθηκε το 2000.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Μανσούρ Αλ Ναχιάν, στην τέταρτη αυτόν των New York Redbull, Ντίτριχ Μάτεσιτς και μόλις στην πέμπτη το πρώτο γνωστό όνομα, τον Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους.

Οι δέκα πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων:

1) Κάρλος Σλιμ (Ρεάλ Οβιέδο) 59,2 δισ.

2) Φρανσουά Πινό (Ρεν) 31,7 δισ.

3) Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Μάντσεστερ Σ.) 23 δισ.

4) Ντίτριχ Μάτεσιτς (New York Redbull) 18,9 δισ.

5) Αντρέα Ανιέλι (Γιουβέντους) 15,9 δισ.

6) Ρομάν Αμπράμοβιτς (Τσέλσι) 12,4 δισ.

7) Φίλιπ Ανσούλτς (Λος Άντζελες Γκάλαξι) 11 δισ.

8) Στάνλεϊ Κροένκε (Άρσεναλ) 8,8 δισ.

9) Ζιανγκ Τζιντόνγκ (Ίντερ) 6,8 δισ.

10) Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Παρί Σεν Ζερμέν) 6,2 δισ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα