12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπ. Παιδείας: «Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news»

Διαβάστε επίσης

Aπό το 2013 προνοούνται οι 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετατάξεις, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με 70 μετατάξεις που υπέγραψε ο Κώστας Γαβρόγλου, στις 7 Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα που έκλεισε τυπικά η Bουλή.

«Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news», σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του.  

Αναλυτικά, η απάντηση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news. Σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που αναπαράγεται και σε άλλες ιστοσελίδες ανακαλύπτει “προεκλογικά ρουσφέτια Γαβρόγλου με 70 μετατάξεις”. Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της “μνημονιακής αδιοριστίας” που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τα δήθεν “προεκλογικά ρουσφέτια”, δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του Υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων.

Όλα αυτά οι συντάκτες των δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν εάν, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητούσαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφόρηση για το θέμα.

Είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών – κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης».

Ν. Κεραμέως: Μαζικές τακτοποιήσεις ημετέρων και στο υπ. Παιδείας

Για «προκλητικές μετατάξεις» του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με δήλωσή της «και το Υπουργείο Παιδείας μπήκε στο χορό των μαζικών τακτοποιήσεων “ημετέρων”, ακολουθώντας το κυβερνητικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών. Όπως τονίζει η κ. Κεραμέως, στο παρά πέντε της λήξης της καταστροφικής του θητείας, ο κ. Γαβρόγλου προχώρησε σε 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων, και σε 37 ακόμα μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των ΑΕΙ, χωρίς φυσικά να λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες που θα αντιμετωπίσουν τον Σεπτέμβριο οι υποστελεχωμένες σχολικές τάξεις. Για να προσθέσει: Έτσι πορεύθηκε, άλλωστε, αυτή η Κυβέρνηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς σεβασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία, με γνώμονα την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα