back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγνωστοι βανδαλισαν και έκλεψαν τμήμα της έκθεσης Athens Photo World

Διαβάστε επίσης

Πρωί Δευτέρας 10 Ιουνίου οι διοργανωτές της έκθεσης Athens Photo World 2019 βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη: τμήμα της που παρουσιαζόταν σε υπαίθριο σημείο, στον πεζόδρομο της Ερμού και είχε το θέμα «Ελλάδα» βανδαλίστηκε.

Ο Θανασης Σταυράκης  καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World 2019 μίλησε στον Αθήνα 9.84 για το περιστατικό: «Στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού ήταν κρεμασμένες 9 φωτογραφίες με το θέμα Ελλάδα, οι μισές εκλάπησαν και οι υπόλοιπες ήταν πεταμένες σε ένα σωρό. Ήμουν τόσο σίγουρος στην αρχή του φεστιβάλ ότι δεν θα υπάρξει κάποιος βανδαλισμός, αλλά τελικά υπήρξε. Οι πέντε φωτογραφίες που εκλάπησαν είναι: η πολύ γνωστή του Πέτρου Γιαννακούρη με τον κεραυνό πάνω από την Ακρόπολη, η παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων του Μενέλαου Συκοβέλη, του Θανάση Λιάπη με τα Μετέωρα στην ομίχλη, και μια ακόμη του Πέτρου Γιαννακούρη που ανατέλλει ο ήλιος στην Άνδρο, και μια που καταστράφηκε και δεν μπορεί να κρεμαστεί την έχουμε αποθηκεύσει του Αλέξανδρου Αβραμίδη στη Θεσσαλονίκη με τις ομπρέλες του Ζογγολοπουλου»

Δίνει μεγαλύτερη αξία στο εγχείρημά μας

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί προβληματισμό και απορία στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ: «Μάλλον ουδέν σχόλιο όποιος τις πήρε να τις χαίρεται ίσα ίσα δίνει μεγαλύτερη σημασία και αξία στο όλο εγχείρημά μας» δηλώνει ο Θανασης Σταυράκης.

«Καταρχήν οι υπόλοιπες μετά και από παρέμβαση και του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων κρεμαστήκαν ακριβώς δίπλα στο κτίριο τους στο οποίο έχουμε και ψηφιακές προβολές. Επειδή την Κυριακή 16 Ιουνίου τελειώνει το φεστιβάλ η πρώτη σκέψη είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να τις αντικαταστήσουμε επειδή ήταν και ειδικός μηχανισμός πως τις κρεμάσαμε. Μάλλον θα επαναλάβουμε την ίδια έκθεση του χρόνου. 

Οι εκτυπώσεις δεν είναι και φτηνές, είναι ακριβές αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτό: το πνευματικό έργο έχει αξία πολύτιμη,και ο καθένας την ορίζει όπως θέλει. Aλλά σίγουρα όπως και να έχει επειδή ήταν και εκπληκτικής σύλληψης και ομορφιάς φωτογραφίες είναι κρίμα που δεν θα μπορέσει να τις δει ο κόσμος».

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα