back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Δεν εκτιμήσαμε σωστά τη δυσαρέσκεια

Διαβάστε επίσης

«Δεν πάμε σε μία μάχη για να χάσουμε. Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά που θα είχαμε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν είχαμε εκτιμήσει τον βαθμό της δυσαρέσκειας που θα εκφράζονταν μετά από τέσσερα χρόνια στην κάλπη», τόνισε ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Τα λόγια είναι εύκολα. Και οι συγγνώμες. Οι πράξεις είναι δύσκολες. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι το ίδιο βράδυ βγήκα και ανακοίνωσα στον λαό ότι πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, κυβέρνηση να πάει σε πρόωρες εκλογές μετά από άσχημο αποτέλεσμα σε ευρωκάλπες. Σεβαστήκαμε το μήνυμα δυσαρέσκειας. Ερχόμαστε στους πολίτες με έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι ποιοι θα μας κυβερνήσουν και με ποιο σχέδιο», υπογράμμισε.

«Η θετική εικόνα της οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα οποία έχουμε ήδη κοστολογήσει. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δίνουν προτεραιότητα στις ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τη Νovartis ο πρωθυπουργός είπε ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας. «Εμείς δεν είπαμε θα τους πάμε μέχρι τέλους. Δώσαμε πίσω στη δικαιοσύνη την υπόθεση, προκειμένου να την ερευνήσει όπως είχαμε κάνει με την υπόθεση Παπαντωνίου».

Τέλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Αγγελή περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη από μέλος της κυβέρνησης το οποίο αποκαλεί μάλιστα Ρασπούτιν, ο πρωθυπουργός κάλεσε αυτούς «που μιλούν με ψευδώνυμα να τους κατονομάσουν».

«Μου κάνει τεράστια εντύπωση, που ακούγεται αυτό εδώ και ένα χρόνο και κανείς από αυτούς που μιλούν για αυτό το ψευδώνυμο δεν έχει τα κότσια, το σθένος, το θάρρος να πει το όνομα», τόνισε.

Ν.Δ.: Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα

Ο Αλ. Τσίπρας αρνείται να καταλάβει γιατί οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να πάει σε εκλογές, υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha, τονίζοντας ότι «επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Είναι λυπηρό ότι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και σήμερα, αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι’ αυτό άλλωστε και επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας. Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα