back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοίγουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα – Oι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το κόστος των εξετάσεων

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν από αύριο, Πέμπτη, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, ωστόσο συνεχίζουν την κινητοποίησή τους με άλλη μορφή.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και θα καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Όπως αποφασίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τα εργαστήρια και τα κέντρα θα κάνουν έκπτωση 15% στους ασφαλισμένους.

Από την κινητοποίηση αυτή αυτή εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως καρκινοπαθείς, και καρδιοπαθείς.

Κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, εκτιμήθηκε η χθεσινή πρόταση του υπουργείου Υγείας για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις κατά 39 εκατ. ευρώ, τα οποία το υπουργείο Υγείας θα εξασφάλιζε από τον κωδικό για την οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Στο συντονιστικό όργανο των σωματείων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν υπήρξε ενιαία στάση απέναντι στην πρόταση του υπουργείου καθώς άλλοι ήταν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και άλλοι κατά. Τελικά αποφασίστηκε να σταματήσει η απεργία διαρκείας, αλλά η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί καθώς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το 85% του κόστους των εξετάσεων. Στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματα αυτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα