back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Γνωστοί στις Αρχές και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι οι δράστες της ένοπλης ληστείας το μεσημέρι σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες παρίσταναν ο ένας τον γιατρό και ο άλλος τον ασθενή, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ.

Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν το ένα από τα δύο βαλιτσάκια με τα χρήματα και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο στο σημείο είχαν φτάσει ήδη αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τα δύο άτομα και ουσιαστικά οι Αρχές γνώριζαν ότι κάτι ετοίμαζαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης ενώ έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις χωρίς να έχει αποδειχθεί.

Οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική είναι ηλικίας 41 και 35 ετών ενώ στην συνέχεια συνελήφθη και μία γυναίκα 39 ετών για συμμετοχή στην απόπειρα ληστείας.

Δ.Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα