back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ελένη Καραϊνδρου επιστρέφει στο Ηρώδειο

Διαβάστε επίσης

Μετά από 31 χρόνια η Ελένη Καραϊνδρου επιστρέφει στο Ηρώδειο την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η δημοφιλής συνθέτιδα μίλησε στον <<Αθήνα 984>> και την ΄Ελενα Χατζηιωάννου για τη συναυλία, την καινούρια της δισκογραφική δουλειά και για τον δημιουργό της δισκογραφικής εταιρίας ECM, Μάνφρεντ Άιχερ.

<<Θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω στο πρώτο μέρος τις μουσικές που περιλαμβάνονται στο καινούργιο μου δίσκο με την ECM το “Tous des oiseaux”, που σημαίνει όλοι πουλιά – με την έννοια της ελευθερίας. Σαν μια ευχή, όλοι να μπορούσαμε να γίνουμε πουλιά και να πετάμε , να μη γνωρίζουμε σύνορα.Τη φράση την έχω δανειστεί από το θεατρικό του οποίου έγραψα τη μουσική και παρουσιάστηκε πρόπερσι, στο Εθνικό Θέατρο του Παρισιού.

Το έργο παίζεται συνεχώς και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στον Καναδά. Η καινούργια μου δουλειά εκτός από αυτό το θεατρικό έργο, περιλαμβάνει τη μουσική που έγραψα για μία ταινία ενός σκηνοθέτη και ηθοποιού από το Ιράν του Πέι Μανμαντί, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα από το βραβείο που είχε πάρει στο Βερολίνο, ως ηθοποιός, στην ταινία “ένας χωρισμός” του Φαραντί.

Στο δεύτερο μέρος θα ακούσετε μία μεγάλη επιλογή από έργα που έχω γράψει για το σινεμά το θέατρο ακόμη και για την τηλεόραση.Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα θέματα από τις οκτώ ταινίες του Αγγελόπουλου. Ακόμα θα υπάρχουν και μουσικές που έχω γράψει για ταινίες της Margarethe von Trotta, της Τώνιας Μαρκετάκη, αλλά και τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις όπως το “Τραγούδι της Λίμνης” από το Γλάρο του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασεν (παράσταση του 1988).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσική από θέατρο, όπως το “Βαλς της Λάουρα” απο το “Γυάλινο Κόσμο” που είχε σκηνοθετήσει ο Αντώνης Αντύπας, αλλά και μουσική και από το “Δέκα”, την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου .

Είναι πολυ σημαντικό ότι συνεργάζομαι και θα είναι μαζί μου πραγματικά μερικά πολύ μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας όπως τη Σαββίνα Γιαννάτου που είναι μια εκπληκτική φωνή και με την οποία συνεργάστηκα στο τελευταίο μου δίσκο “Tous des oiseaux”. ΄Εχει κάτι το ιδιαίτερο και ονειρικό η φωνή της. ΄Ολη η δραματικότητα του τελευταίου μου έργου εμπεριέχεται μέσα σε αυτή την υπέροχη φωνή της που βγάζει επίκληση και θρήνο μαζί. Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει τραγούδια απο ταινίες και θεατρικά έργα, όπως η “Τιμή της Αγάπης”, η “Αρια της Ρόζας”, το “Τραγούδι της λίμνης” κ.α>>.

Η Ελένη Καραΐνδρου μίλησε, όπως κάνει άλλωστε σε όλες τις συνεντεύξεις της, για τους συνεργάτες της, παλαιότερους και νεότερους.

Στη συναυλία της Παρασκευής συμμετέχουν:
David Lynch σαξόφωνο τενόρο, Βαγγέλης Χριστόπουλος όμποε, Στέλλα Γαδέδη φλάουτο, Αλέξανδρος Μποτίνης βιολοντσέλο, Ηλίας Σκορδίλης κλαρινέτο, Γιάννης Ευαγγελάτος φαγκότο, Κώστας Σίσκος κόρνο, Ντίνος Χατζηιορδάνου ακορντεόν, Άρης Δημητριάδης μαντολίνο.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, δεξιοτέχνης της Πολίτικης λύρας και του λαούτου μαζί με τους Νίκο Παραουλάκη, νέι, Στέφανο Δορμπαράκη, κανονάκι και Γιώργο Κοντογιάννη, κρουστά και Κρητική λύρα.
Σύνολο εγχόρδων με κονσερτίνο την Ηρώ Σειρά.
Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Αντώνη Αντύπα.

Τέλος η Ελένη Καραΐνδρου μίλησε για το Μάνφρεντ Άιχερ, το διευθυντη της ECM, ο οποίος πρωτοάκουσε και αγάπησε τη μουσική της στην ταινία “Ταξίδι στα Κύθηρα”, του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ο Άιχερ εχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας.
<< Εχω πάει στο Μόναχο, έχουμε αποφασίσει όλη τη ροή της συναυλίας, τη δραματουργία την κάναμε μαζί και θα είναι εδώ την Παρασκευή. Εγω τη συναυλία αυτή την έχω αφιερώσει στο Μάνφρεντ Άιχερ για τα 50 χρόνια της ECM Records, της εταιρίας που δημιούργησε αυτός ο εκπληκτικός παραγωγός και μουσικός και διευθυντής που λέγεται Μάνφρεντ Άιχερ >>.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Όλοι ελεύθεροι σαν τα πουλιά
Ημερομηνία: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019
Ώρα: 21:00

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα