back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κλεψύδρα αδειάζει για τον Αναστασιάδη

Διαβάστε επίσης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Άγγελο Αναστασιάδη έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς φαίνεται πως η κλεψύδρα έχει γυρίσει και εντός της ημέρας θα κριθεί το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Η νέα κακή εμφάνιση και η ήττα από την Αρμενία, αλλά κυρίως όλα όσα έγιναν με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο έχουν φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον Ομοσπονδιακό προπονητή.

Η διοίκηση της ΕΠΟ διαπιστώνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχέσεων του προπονητή με τους παίκτες, ειδικότερα με την «παλιά φρουρά» της ομάδας και κυρίως τα αποτελέσματα στην διαδικασία των προκριματικών του EURO 2020 δεν βοηθούν.

Μάλιστα δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τον Παπασταθόπουλο, αλλά και με τους Τοροσίδη, Μανωλά, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει στην διοίκηση της ΕΠΟ ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν στην εθνική ομάδα εάν δεν υπάρξει αντικατάσταση του Αναστασιάδη.

Χρειάζεται συνεπώς μια αλλαγή και σε αυτή συνηγορούν πλέον αρκετά από τα μέλη στους «κόλπους» της Ομοσπονδίας. Ήδη ο αντιπρόεδρος Νίκο Βακάλης με παρέμβασή του παραδέχθηκε πως έκανε λάθος με την θετική ψήφο του για την πρόσληψη του Αναστασιάδη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί άλλοι σύμβουλοι που εμφορούνται από τις απόψεις του.

Ισχυρός «σύμμαχος» του 66χρονου τεχνικού ωστόσο είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος τόσο σε δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και σε συζητήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ εμφανίζεται υπέρμαχος της επιλογής Αναστασιάδη.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ, η πίεση τεράστια και η ανάγκη για αποτελέσματα ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στα προκριματικά του EURO 2020 είναι επιτακτική.

Στις 5 Σεπτεμβρίου η εθνική παίζει με τη Φινλανδία στο Τάμπερε και πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει για να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Συνεπώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει επανεκκίνηση και η εθνική να παραταχθεί ξανά σε επίσημο αγώνα με νέο αγωνιστικό πρόσωπο.

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας, οπότε και θα αποφασιστεί το μέλλον του Αναστασιάδη. Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναζητείται ο διάδοχός του από την Ελλάδα ή και το εξωτερικό, έτσι ώστε να υπάρχουν λύσεις για κάθε ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή πάντως επικρατεί έντονος προβληματισμός στις τάξεις της εθνικής για την κίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να αναλάβει την πρωτοβουλία και να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ αντί να συζητήσει το πρόβλημα που έχει με τον προπονητή στα αποδυτήρια ή ακόμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Πάντως πριν τον αγώνα κατά το καθιερωμένο χαλάρωμα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ο αρχηγός της εθνικής είχε συζήτηση για αρκετή ώρα με τον τεχνικό διευθυντή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Άγγελο Μπασινά εκθέτοντας τους προβληματισμούς του.

Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει μπροστά της ένα δύσκολο πρόβλημα και θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην «παλιά φρουρά» της εθνικής ομάδας και στην επιλογή της για την θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα