back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκριματικά Euro 2020: H εθνική έχασε και από την Αρμενία

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κατώτερη των περιστάσεων και έχασε 3-2 στο ΟΑΚΑ από την Αρμενία.

Δεύτερη διαδοχική ήττα γνώρισε η Εθνική Ελλάδος, καθώς η Αρμενία επικράτησε 3-2 στο ΟΑΚΑ, βάζοντας πλέον δύσκολα στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Κάποια ελπίδα φάνηκε να δίνει η ευκαιρία του Φορτούνη στο 6΄, που με ωραίο τεχνικό σουτ ανάγκασε τον Αϊραπετιάν σε σπουδαία απόκρουση (κόρνερ), αλλά μόλις δύο λεπτά αργότερα οι ελπίδες διαψεύστηκαν! Οι Αρμένιοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σιόβας δεν πρόφτασε τον Καραπετιάν, ο Βλαχοδήμος έκανε αργά την έξοδο και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων τον πέρασε και από πλάγια δεξιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας ταυτόχρονα το πρώτο γκολ της Αρμενίας απέναντι στην Ελλάδα, σε επίσημο αγώνα!

Στο 17ο λεπτό ο Μαυρίας αποχώρησε τραυματίας, ο τρίτος κατά σειρά καθώς είχαν προηγηθεί στις προπονήσεις που προηγήθηκαν Δώνης και Σταφυλίδης, η ελληνική ομάδα εξακολουθούσε να υστερεί σε ταχύτητα, φρεσκάδα κι ενέργεια και στο 33΄ δέχθηκε το 0-2 από τον πρώην επιθετικό Ολυμπιακού και Κέρκυρας, τον Γκεβόρκ Γκαζαριάν: ο Φορτούνης έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, οι Αρμένιοι με δύο πάσες έβγαλαν τον επιθετικό τους στην περιοχή, εκείνος «άδειασε» τον Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Βλαχοδήμο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τα πολύ μεγάλα κενά σε αμυντική αλλά και ανασταλτική λειτουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ξεκίνησε ασκώντας μεγάλη πίεση, αφού όμως είχε ήδη σπαταλήσει 45 λεπτά. Η διαφορά φάνηκε αμέσως, καθώς το γρήγορο γκολ ήρθε στο 54΄ από σουτ του Ζέκα, αλλά η δημιουργία ανήκε στον Φορτούνη, που έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά και «σέρβιρε» στον συμπαίκτη του, ο οποίος σούταρε από τον άξονα και το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αφού πέρασε χωρίς άλλη απώλεια τη 15λεπτη πίεση που δέχθηκε, η Αρμενία «καθάρισε» τον αγώνα σε άλλη μια αντεπίθεση: στο 74΄ ο Μχιταριάν πλάσαρε στο δεξί δοκάρι, στο ριμπάουντ υπήρξε αδράνεια και ο Μπαρσεγιάν σκόραρε για το 1-3, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με ένα έξοχο σόλο ο Φορτούνης στο 87΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέλκας, Ζέκα, Μασούρας – Μκριτσιάν, Καραπετιάν

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17΄ Κώτσιρας), Κούτρης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σάμαρης (75΄ Σιώπης), Πέλκας (68΄ Κολοβός), Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκριτσιάν (55΄ Χοβσεπιάν), Γκαζαριάν (83΄ Γκαζαριάν), Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν (70΄ Μπαμπαγιάν), Ισκανγιάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα