back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή εντολή στη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης στο Open.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το δίλημμα “ή θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη ή θα μπούμε σε περιπέτειες”, ενώ γνωστοποίησε ότι μετά την Αχαΐα και τον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας, θα είναι υποψήφιος και στην Β’ Πειραιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε στην ουσία να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου της ΝΔ σε τρεις περιφέρειες όπου στις πρόσφατες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι πολίτες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ “όχι μόνο για τα μέτρα, αλλά και για την αφόρητη αλαζονεία και έπαρση” που ο ίδιος εκτίμησε ότι συνεχίζεται, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “δεν ξέχασαν τίποτα και δεν έμαθαν τίποτα”
Υπογράμμισε εξάλλου για τον πρωθυπουργό ότι με το να “ψελλίζει μία συγγνώμη για όσα έγιναν στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα, δεν νομίζω ότι σώζεται”.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν». Υπογράμμισε ότι «επειδή αφορούν σε δύο υπουργούς με κάποιον τρόπο θα φθάσουν στην επόμενη Βουλή», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να «αποκαταστήσει την θεσμική τάξη στην Δικαιοσύνη», όπως είπε. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». «Και ο κ. Τσίπρας το ξέρει», ανέφερε. «Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει τρίτος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση αφήνει πίσω της πολλές “βραδυφλεγείς βόμβες”, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο.

Για πρώτη φορά πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο- το οποίο συνέδεσε με την ανάπτυξη- να γίνουν περισσότερες προσλήψεις στο Δημόσιο από αυτές που προβλέπει η σχέση 5 προς 1 που ο ιδιος έχει προαναγγείλει ότι θα επανέλθει σε ό,τι αφορά αποχωρήσεις και προσλήψεις. Αν αναπτυχθεί η οικονομία μπορεί να κάνουμε και περισσότερες προσλήψεις από το 5 προς 1, αλλά δεν ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 1 προς 1, ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα δοθεί από τη ΝΔ προτεραιότητα σε προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία και την Αστυνομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την προτεραιότητα που αποδίδει στην μείωση των φόρων ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία για τη ΝΔ, ως πολιτική δύναμη που τιθάσευσε τον λαϊκισμό.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι εφόσον το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο προσεχής Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος, καθώς η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει το οικονομικό της πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας, ενώ τόνισε ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα επιλέξει για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στην βασική δομή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν θα έχει αναπληρωτες υπουργούς, με μία μόνο ενδεχόμενη εξαίρεση.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι με το πρώτο νομοσχέδιο, που θα αφορά στη οργάνωση της κυβέρνησης, θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφάνειας και θα δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή Διαφάνειας στην οποία θα συνενώνονται σημαντικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. “Είναι αδιανόητο η εκτελεστική εξουσία να προΐσταται της υπηρεσίας διαφάνειας και καταπολέμησης διαφθοράς που αφορά και την ίδια”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μεγάλη έμφαση στο σχέδιο για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ τόνισε ότι “δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με μερεμέτια” και πρόσθεσε ότι η χώρα, αλλά και ειδικά το κέντρο της Αθήνας χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις.

Ερωτηθείς τέλος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει πως θα βρεθεί “με το καλημέρα” αντιμέτωπος με μία κρίση, σημειώντας παράλληλα ότι έχει πλήρη αίσθηση των προκλήσεων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των διεθνών συμμαχιών της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δική του διάθεση είναι να οικοδομήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία που θα στηρίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας, ξεκαθάρισε ωστοσο ότι χρειάζονται δύο για να μπορέσουμε να καθήσουμε και σε πρώτη φαση να περιορίσουμε την ένταση και ότι χρειάζονται κινήσεις καλής θέλησης από την Τουρκία, όπως π.χ στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θέλει να υπάρχει ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία και είναι σημαντικό να μιλάμε με την Τουρκία ακόμη και αν υπάρχει ένταση, ενώ υπογράμμισε ότι συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν θα γίνει, αλλά θα είναι μία πολύ καλά προετοιμασμένη συνάντηση, όπως τόνισε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα