back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Μάχη παρασκηνίου» στην ΕΠΟ γύρω από το μέλλον του Αναστασιάδη

Διαβάστε επίσης

Η θέση του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας είναι πλέον επισφαλής, καθώς τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2020 έχουν προκαλέσει τεράστια πίεση.

Γύρω από το θέμα της παραμονής του 66χρονου τεχνικού στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ωστόσο επικρατεί έντονο παρασκήνιο και μια «μάχη δυνάμεων» που έχουν να κάνουν με την μικροπολιτική στους κόλπους της ΕΠΟ.

Το αδιαμφισβήτητο επιχείρημα είναι πως ασφαλώς η εικόνα της εθνικής ομάδας είναι πολύ κακή και εάν δεν αλλάξει κάτι οι πιθανότητες για πρόκριση στο EURO 2020 θα είναι ελάχιστες.

Αυτή η εικόνα λοιπόν μαζί με την δικαιολογημένη πίεση που υπάρχει από τα ΜΜΕ, αλλά και την πλειονότητα των φιλάθλων αποτελεί το κύριο επιχείρημα παραγόντων της ΕΠΟ από τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της Νότιας Ελλάδας.

Άλλωστε με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου «μπλοκ» συνήλθε χθες το έκτακτο ΔΣ στην Ομοσπονδία, ώστε να συζητηθεί το θέμα της εθνικής και φυσικά το μέλλον του Αναστασιάδη.

Μάλιστα υπήρχαν και προτάσεις για τον αντικαταστάτη του με δύο προπονητές του περιβάλλοντος της ΑΕΚ (Ουζουνίδης, Δέλλας) να έχουν τεθεί ανεπίσημα.

Πλην όμως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επιμένει να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στον 66χρονο προπονητή. Συνεπικουρούμενος από προέδρους Ενώσεων κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να αφήσει το θέμα να «ξεφουσκώσει» και να μην λάβει αποφάσεις υπό το βάρος της πίεσης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα και απέφυγε να δώσει επίσημη υπόσταση στο χθεσινό ΔΣ και παρέπεμψε την ατζέντα στην εκτελεστική Επιτροπή που θα συνέλθει την επόμενη εβδομάδα. Κρίσιμο και χρήσιμο ωστόσο διάστημα για να πέσουν οι τόνοι και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διασωθεί ο Αναστασιάδης.

Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές και ειδικότερα η «παλιά φρουρά», οι οποίοι έχουν θέσει ξεκάθαρα θέμα παραμονής του Αναστασιάδη. Υπάρχουν βέβαια και παίκτες, ειδικά αυτοί που πήραν την ευκαιρία από τον Ομοσπονδιακό εκλέκτορα, οι οποίοι ζητούν την παραμονή του.

Ασφαλώς και η άποψη των Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Τοροσίδη, Σιόβα, Σάμαρη, Φορτούνη είναι εκείνη που έχει περισσότερη βαρύτητα, αποτελώντας και το μεγαλύτερο πρόβλημα στους σχεδιασμούς του Βαγγέλη Γραμμένου.

Η ουσία είναι πως για μια ακόμα φορά στην εθνική έχουν εισέλθει τα μικροσυμφέροντα των ομάδων και η «γαλανόλευκη» έχει μετατραπεί σε πεδίο καταγραφής της ισχύος των ΠΑΕ

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα