back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Novartis: Πολιτική «σύγκρουση» για τις καταγγελίες Αγγελή για «Ρασπούτιν» υπουργό

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η πολιτική σύγκρουση στη σκιά της υπόθεσης Novartis, μετά και την επιστολή «βόμβα» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, με την οποία εκθέτει τη δική του άποψη αποκαλύπτοντας τα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Αγγελής υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο» τόσο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός όμως, βάζει σε πρώτο πλάνο όλων όσων συνέβαιναν τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» o οποίος, όπως λέει, είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με μία πολυσέλιδη επιστολή επιχειρεί να φωτίσει από τη δική του πλευρά όσα συμβαίνουν στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης . Το περιεχόμενο πάντως της επιστολής του Ιω. Αγγελή προς τα ΜΜΕ αποκαλύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας οτι ο θεσμός της Δικαιοσύνης βγαίνει τραυματισμένος από όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό με φόντο την υπόθεση της Novartis, μία υπόθεση με έντονη πολιτική φόρτιση.

Στην αντεπίθεση πέρασε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, σε βάρος της για τους χειρισμούς της ιδίας και των συνεργατών της στην υπόθεση Novartis. Σε αναφορά που κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο, η κ. Τουλουπάκη τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές αρχεία για την Novartis τα οποία ουδέποτε επέστρεψε. Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος παρέπεμψε στον αρμόδιο δικαστικό οργανισμό της ΕΕ, Αμερικανούς εισαγγελείς που είχαν στη διάθεσή τους αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για την υπόθεση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σε ανακοίνωσή της χθες το βράδυ, ζητεί «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για την υπόθεση της Novartis που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση.

Στην υπόθεση Novartis, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρθηκε χθες το βράδυ, μιλώντας στον ALPHA, ο πρωθυπουργός,  ο οποίος επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν διαδραμάτισε κανέναν παρασκηνιακό ρόλο στην εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης με σκοπό να στήσει «ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων». Εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός πως ουδείς εκ των «εισαγγελικών» λειτουργών, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, δεν έχει το σθένος και το θάρρος να κατονομάσει ευθέως ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης που υποτίθεται έστησε όλη τη σκευωρία.

Για “πολύ σοβαρές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν“, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Open, αναφερόμενος στις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή. Υπογράμμισε ότι “επειδή αφορούν σε δύο υπουργούς με κάποιον τρόπο θα φθάσουν στην επόμενη Βουλή”, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να “αποκαταστήσει την θεσμική τάξη στην Δικαιοσύνη”, όπως είπε. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “όλοι ξέρουν ποιος είναι ο “Ρασπούτιν”. “Και ο κ. Τσίπρας το ξέρει”, ανέφερε. “Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει τρίτος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφορικά με της τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως «η ΝΔ θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Την ανάσυρση της μήνυσής του από το αρχείο, ώστε «να λάμψει η αλήθεια», ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών, επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Το πολιτικό κέντρο της άθλιας μεθόδευσης της υπόθεσης Novartis που αποκαλύπτεται, είναι στην Κυβέρνηση, με ευθύνη του κ. Τσίπρα», δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Για κρίσιμα δικονομικά ζητήματα που προκαλεί η συμπληρωματική αναφορά του κ. Αγγελή κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι εφόσον γίνεται αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα