back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τελεσίγραφο ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ ” Πληρώστε έως την Παρασκευή ή τραβάμε την πρίζα”

Διαβάστε επίσης

Νέο τελεσίγραφο προς την ΛΑΡΚΟ για την τακτοποίηση οφειλών κατανάλωσης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ έως την Παρασκευή έστειλε η ΔΕΗ.

Σε επιστολή που απέστειλε η δημόσια επιεχείρηση στην μεταλλουργία σημειώνεται πως σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την συνέχιση της ηλεκτροδότησης της ΛΑΡΚΟ με εγγυήσεις για την πληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος και διευθέτηση των συσσωρευμένων οφειλών που κυμαίνονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές η ΛΑΡΚΟ δηλώνει πρόθυμη να εξοφλήσει το χρέος των 2,5 εκατ. ευρώ από την ενεργειακή κατανάλωση του Μαρτίου στις 24 και 25 Ιουνίου. Όσον αφορά στις αντίστοιχες οφειλές του Απριλίου, η βιομηχανία στην επιστολή της αναφέρει ότι θα καταβάλλει στις 26 και 27 Ιουνίου ένα εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ στις 10 Ιουλίου.

Ωστόσο η ΔΕΗ χαρακτηρίζει εμπαιγμό την απάντηση της ΛΑΡΚΟ και σημειώνει πως η βιομηχανία έχει απλήρωτους τους λογαριασμούς ρεύματος από το Μάρτιο όταν η σχετική συμφωνία που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ προβλέπει μηνιαίες καταβολές, προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα