back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση για τα debate στις εθνικές εκλογές

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της δημόσιας αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών επανέρχεται στο προσκήνιο έν όψει των εθνικών εκλογών.

Έντονη αντιπαράθεση για τα debate είχε υπάρξει και κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών χωρίς κατάληξη με τα δύο κόμματα εξουσίας να εξαπολύουν βολές εκατέρωθεν.

Τώρα για το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών  η Ν.Δ ζητά να διεξαχθεί με όλους των αρχηγούς κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί αλλά σημειώνει ότι πρέπει να γίνει και μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι:  «H ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές. Και απ’ αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι ανοικτός σε αντιπαράθεση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, ανέφεραν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζοντας φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει απαντήσει καθαρά για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν σχετικές τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες της υπουργού Εργασίας, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε συνέντευξή της είχε επαναλάβει τη θετική στάση του κόμματος για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, τονίζοντας ότι : θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα