back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Athens Gardens Festival φέτος σε δύο κήπους της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

7o Athens Gardens Festival: μουσική δωματίου στους κήπους της Αθήνας

Το καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ αστικού πολιτισμού, φέτος, πραγματοποιείται σε δύο Αθηναϊκούς κήπους. Στον Εθνικό κήπο και στον κήπο του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας. Επίσης φέτος μετατρέπεται σε διαγωνιστικό φεστιβάλ μικρών μουσικών συνόλων. Έτσι στις 14, 15 και 16 Ιουνίου τα διαγωνιζόμενα μουσικά σύνολα θα χαρίσουν στους Αθηναίους μελωδίες από την παγκόσμια ανθολογία της κλασσικής, ρομαντικής, ιμπρεσιονιστικής, σύγχρονης και νεοκλασικής μουσικής, τα πρωινά στον Εθνικό κήπο και τα βράδια στον κήπο του Κέντρου Τεχνών.

Ο διαγωνισμός

Λόγω του διαγωνιστικού χαρακτήρα του 7oυ Athens Gardens Festival κριτική επιτροπή από διακεκριμένους καλλιτέχνες και μουσικολόγους, θα επιλέξει τα τρία πρώτα σύνολα, τα οποία θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα. 1000 ευρώ, 800 ευρώ και 600 ευρώ θα διατεθούν αντίστοιχα στους νικητές.

«Είναι μια πρόκληση για εμάς τα δύο καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν στο φετινό φεστιβάλ» λέει στον Αθήνα 9.84, ο Μάριος Στρόφαλης δημιουργός του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου, που διοργανώνει το φεστιβάλ. «Να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος και στον διαγωνιστικό χαρακτήρα του, και στον κήπο του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας. Είναι μια πολύ καλή πρόταση για τους Αθηναίους, που δεν θα εγκαταλείψουν την πόλη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος».

Αστικός πολιτισμός

Το Athens Gardens Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ στην Αθήνα που ανέδειξε τον Εθνικό κήπο ως σημείο πολιτισμού,καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικού τουρισμού.

«Είναι ένα φεστιβάλ που γεννήθηκε μέσα στη κρίση το 2013 συμπληρώνει ο κ. Στρόφαλης παρά τις όλες δυσκολίες άντεξε για 7 χρόνια και έγινε θεσμός. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απήχηση τόσο του Athens Gardens Festival όσο και από το εγχείρημά μας «Μικρό Παρίσι των Αθηνών».

To φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Info

Athens Gardens Festival 2019
14, 15 και 16 Ιουνίου
Εθνικός κήπος από τις 11:00 & κέντρο τεχνών – πάρκο ελευθερίας από τις 19:30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα