back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γενικό black out σε Αργεντινή και Ουρουγουάη

Διαβάστε επίσης

Για γενικό black out σε Αργεντινή και Ουρουγουάη, μιλά το BBC, επικαλούμενο τοπικά δίκτυα, που μεταδίδουν βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης, το οποίο προκαλεί προβλήματα στις δύο χώρες. Υπάρχουν αναφορές ότι η διακοπή ρεύματος επηρέασε επίσης τμήματα της Βραζιλίας και της Παραγουάης.

“Μια τεράστια βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης στερεί την ενέργεια σε όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη”, ανέφερε η εταιρεία Edesur Argentina.

Η UTE της Ουρουγουάης διευκρίνισε ότι στις 7.06 τοπική ώρα (13.06 ώρα Ελλάδας) από δυσλειτουργία στο δίκτυο της Αργεντινή επλήγη το σύστημα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα “να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα καθώς και σε πολλές επαρχίες της γειτονικής χώρας”.

Εκτιμάται ότι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, το ρεύμα διακόπηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα να σταματήσει αμέσως η κυκλοφορία των τρένων. Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθούν τοπικές εκλογές σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διεξαγωγή της διαδικασίας. Μεταξύ άλλων έχουν πληγεί οι επαρχίες Σάντα Φε, Σαν Λούις, Φορμόζα, Λα Ριόχα, Τσουμπούτ, Κόρντομπα και Μεντόσα.

Ο υπουργός Ενέργειας Γκουστάβο Λοπετέγκουι είπε ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η αιτία της βλάβης. Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά, όμως θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να λυθεί το πρόβλημα.

Στην Ουρουγουάη, περίπου μία ώρα από τη στιγμή που σημειώθηκε η βλάβη, η UTE ανέφερε ότι έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες παραλιακές πόλεις.

Πηγή: BBC. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα