back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: H Τουρκία περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο- Αναγκαία η εθνική ενότητα

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική ενότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του αναφορικά με την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιβεβλημένο να ζητηθεί από την Ε.Ε η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας εάν υπάρξει κλιμάκωση

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί “ανεύθυνη δραματοποίηση”.

“Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)” είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος περιοδεύει στην Άρτα και την Λευκάδα.

“Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα