back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Το τέλος, γένους θηλυκού» της Εβίτας Καραγεώργου

Διαβάστε επίσης

Ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ζουν σε σπίτια ηλικιωμένων, που στη δύση της ζωής τους χρειάζονται φροντίδα και τα παιδιά τους δε μπορούν να την προσφέρουν. Με τα χρήματα που κερδίζουν, εκείνες, βοηθούν τα δικά τους παιδιά και εγγόνια στη μακρινή παρτίδα τους, κάπου στον Καύκασο.

Η συμβίωση με αναταράξεις. Το χάσμα της γλώσσας, η μνήμη που επιστρέφει στα παλιά και χάνει τα καινούρια, -οι ιδιορρυθμίες των μεγάλων σε ηλικία γυναικών, που χάνουν σιγά σιγα την αξιοπρέπειά τους, ανήμπορες να διαχειριστούν ακόμα και τα απλά, από τη μία- και από την άλλη , η αδιάφορη ζωή των πολύ νεότερων -ξένων -γυναικών που χάνει την αυτονομία της, παγιδευμένη σε μία επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, χωρίς προοπτική, απλώς με κάποια φωτεινά διαλείμματα, που κι αυτά δε διαρκούν πολύ .

Μία κοινωνική νουβέλα στην οποία η συγγραφέας εισχωρεί στην ελληνική οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη με έναν ανήμπορο, πλέον, γονέα και σκιαγραφεί παράλληλα την προσωπικότητα , αλλά και τις σκέψεις, ξένων γυναικών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του.

Το βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου «Το τέλος, γένους θηλυκού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μωβ Σκίουρος.

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα