back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

‘Α. Διαμαντοπούλου: Το ΚΥΣΕΑ έπρεπε να είχε γίνει πριν από πέντε μήνες

Διαβάστε επίσης

«Η Κυβέρνηση στα εθνικά θέματα δεν έχει δισταγμό να τα εργαλειοποιεί και να τα ιδεολογικοποιεί. Προσήλθαν στο ΚΥΣΕΑ με μια επικοινωνιακή καταιγίδα, όπου πήγε ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί, για να πουν στο τέλος ότι όλα είναι καλά. Αυτό οδηγεί σε αποσταθεροποίηση τη κοινή γνώμη, και είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να γίνεται”. Αυτό τόνισε η πρώην Υπουργός, και Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την «Στάση των Δύο».

Τόνισε ακόμα ότι το ΚΥΣΕΑ θα έπρεπε να έχει γίνει πριν 5 μήνες, και πρόσθεσε “Βλέπουμε να αλλάζει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, με αναθεωρητική προσέγγιση σε συμβάσεις και δικαιώματα, επιδιώκοντας να επιβάλλει ρόλο περιφερειακής δύναμης, αλλά και ρόλο στον ενεργειακό πλούτο της περιοχής, ξεκινώντας με την πιο αδύναμη χώρα της περιοχής που είναι η Κύπρος, με στόχο να επιβάλλει τετελεσμένα. Μια χώρα πρέπει να δουλεύει με σενάρια, και δεν ξέρω αν γίνεται αυτό στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τι σχέδιο δηλαδή πάμε να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή στρατηγικής της Τουρκίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κυρία Διαμαντοπούλου εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο γιατί η Τουρκία είναι ζορισμένη και με προβλήματα σε όλα της τα σύνορα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα