back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην τελικά ευθεία ο ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο επικρατείας

Διαβάστε επίσης

Σε σπαζοκεφαλιά για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα εξελίσσεται η σύνθεση της «βιτρίνας» της εκλογικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η επιλογή των προσώπων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως οι τρείς, σίγουρες εκλόγιμες θέσεις, καθώς η τέταρτη θα εξαρτηθεί από το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το όριο του 24-25% στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, έχουν καλυφθεί από τον συγγραφέα Β. Βασιλικό, την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ε. Αχτσιόγλου και τον Γραμματέα της Κ.Ε Π. Σκουρλέτη. Το γεγονός ότι από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ «αποκλείστηκε» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης, συνδέεται με τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός, κυρίως από τον «ιστορικό Συριζα», δηλαδή Σκουρλέτη- Βούτση- Φίλη και την ομάδα των 53, που εξέτασαν στις εκτιμήσεις τους το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βγάλει 4 βουλευτές στο επικρατείας. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Α. Τσίπρας αναγκάστηκε να θέσει – κάτι που μένει να αποδειχθεί- εκτός εκλόγιμης θέσης στο επικρατείας τόσο τον Α. Φλαμπουράρη όσο και τον Φ. Κουβέλη, καθώς την τέταρτη θέση την είχε τάξει στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη.

Εν τω μεταξύ οι άστοχοι χειρισμοί στην διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων επιβεβαιώθηκαν και από τη σύσγχυση που προκλήθηκε με την υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Ν. Παλαιτσάκη στο νότιο τομέα της Β΄Αθηνών. Το απόγευμα της Τρίτης το όνομα της εστάλη στην επικαιροποιημένη λίστα της Κουμουνδούρου και μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως τελικά δεν θα είναι υποψήφια….

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα