back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αττική: 680 κεραυνοί και 60 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ώρα

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε μία ώρα 680 κεραυνοί και 60 χιλιοστά βροχής έπεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Δυνατές βροχές,  έντονες καταιγίδες και  χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες την Τετάρτη στην Αττική. Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν μετά το μεσημέρι από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61,2 χιλιοστά και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 χιλιοστά, σε χρονικό διάστημα μόνο μίας ώρας.

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως είχε προβλέψει το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System). Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr κατέγραψε περίπου 680 κεραυνούς σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική, δέχθηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια στον Γέρακα, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε την Τετάρτη χειμάρρους στη λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τον Χολαργό μέχρι τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.

Συνεχίζονται την Πέμπτη οι καταιγίδες και το χαλάζι

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία : Στην Αττική αρχικά ο καίρος θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η Θερμοκρασία Θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη διτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στη Ευβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Εύβοια βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα