back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα ξεκινά η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο τραπέζι φορολογικό νομοσχέδιο και προγραμματικές δηλώσεις.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές θα συμβάλλει στην εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

Αρχές ή μέσα Αυγούστου θα εκδοθούν οι απαιτούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

“Το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε οριακή κατάσταση…” επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι “παλεύουμε να μην μείνει η χώρα στο σκοτάδι”, και υπογράμμισε ότι “η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες”.

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσουν σε λίγη ώρα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα, αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες, το κείμενο με τα στοχευμένα μέτρα κατά της Άγκυρας, στο οποίο κατέληξαν τα κράτη -μέλη της ΕΕ, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στη Μυτιλήνη αναμένεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια, και το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ζημιές σε σχολεία και δημόσια κτήρια κυρίως στις στέγες κατέγραψε το κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών που πραγματοποίησε αυτοψίες στην Χαλκιδική, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που άφησε πίσω της 7 νεκρούς.

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Νάξου μετά την απομάκρυνση αεροσκάφους, το οποίο χθες βρέθηκε σε χαντάκι κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Η απομάκρυνση του αεροσκάφους από κλιμάκιο μηχανικών, ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Προκοπάτα Κεφαλονιάς. Οριοθετημένες οι εστίες των πυρκαγιών στις περιοχές Πλατανιά, Βασιλίνα και Λεχριές στην Εύβοια.

Στην Ιταλία δικαστήριο του Παλέρμο αθώωσε χθες έναν άνδρα από την Ερυθραία ο οποίος κατηγορούνταν ότι ήταν επικεφαλής ενός τεράστιου δικτύου διακίνησης μεταναστών, επιβεβαιώνοντας ότι έγινε λάθος ταυτοποίηση όταν αυτός συνελήφθη πριν τρία χρόνια σε κοινή επιχείρηση των ιταλικών και των βρετανικών αρχών.

Η σύλληψη το 2016 του Μεντχάνι Τεσφαμαριάμ Μπέρε παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία των ιταλικών και των βρετανικών αρχών, οι οποίες πίστεψαν ότι έχουν συλλάβει έναν από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές μεταναστών, τον Μεντχάνι Γιεντέγκο Μέρεντ, γνωστού και με το παρατσούκλι «ο στρατηγός».

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε με 3-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον και θα διεκδικήσει αύριο Κυριακή, απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς τον 9ο τίτλο του σε 12 τελικούς στο Λονδίνο.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα μετά το μεσημέρι στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα