back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός

Διαβάστε επίσης

Σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης του “Κύκλου Ιδεών”με αντικείμενο την ανασύσταση της μεσαίας τάξης, ο κ. Βενιζέλος αφού αναφέρθηκε στη διαμορφωμένη από το 1974 εως σήμερα ενιαία εξωτερική πολιτική και το εθνικό κεκτημένο προιόν, όπως είπε, χάρη στους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης της εθνικής στρατηγικής. Απαιτούνται χαμηλοί τόνοι για να αποφύγουμε την ένταση διατηρώντας στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη διαχείριση της κρίσης από την αποφυγή της κρίσης. Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων :εθνική στρατηγική δεν είναι η εύκολη ρητορεία, δεν είναι το να απευθύνεσαι στο εσωτερικό ακροατήριο.

Αυτό, φυσικά, αφορά πολύ περισσότερο τους γείτονές μας, αλλά αφορά και εμάς τους ίδιους και πρόσθεσε λέγοντας:τα θέματα που αφορούν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, είναι θέματα πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων, που συνδέονται με τον στρατιωτικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν έχουν την ευκολία ζητημάτων όπως το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Όποιος νομίζει ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι κάτι συγκρίσιμο ή εφάμιλλο με τη διαχείριση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων ή του Κυπριακού, έχει ένα πρόβλημα επαφής με την ιστορία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε επιπλέον ότι το μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον προυποθέτει ενότητα, που είναι , όπως είπε, ακριβώς το αντίθετο της μικροκομματικής διαχείρισης.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εκ νέου ενεργός πολίτης ασχολούμενος με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα και εμφανώς φορτισμένος στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ, σημείωσε με νόημα: ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα