back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο εις βάρος του ΕΟΠΥΥ ύψους 9,5 εκατ. ευρώ με σκεύασμα που δεν εισήχθη ποτέ

Διαβάστε επίσης

Απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκε με τη χρήση νέας τεχνολογίας που εφαρμόζει η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, την ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Η υπόθεση αυτή αφορούσε συγκεκριμένο σκεύασμα ειδικής διατροφής για το οποίο αποδείχτηκε ότι παρότι συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες το 2018, το σκεύασμα δεν εισήχθη ποτέ στην Ελλάδα.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ για την υπόθεση αυτή απέσπασε το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο «νέων μεθόδων και καινοτομίας» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την καταπολέμηση της απάτης και της Διαφθοράς στον χώρο της Υγείας σε ειδική συνεδρίαση του Δικτύου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 13 και 14 Ιουνίου.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλειος Πλαγιανάκος προτάθηκε και εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Υγεία.
Το Δίκτυο είναι ο μοναδικός Οργανισμός με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγεία.

Πρόκειται για δράσεις γύρω από τον εντοπισμό και την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών Υγείας, την εκκαθάριση των δαπανών Υγείας των παρόχων με χρήση τεχνικών δειγματοληψίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων), αλλά και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού.

Το EHFCN αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο, με αποστολή τη συνολική βελτίωση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας προς όφελος κάθε ασθενούς.

Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην Υγεία. Στο πλαίσιο του Δικτύου έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με Οργανισμούς από όλο τον κόσμο και Παγκόσμια Δίκτυα.

“Είμαι ενθουσιασμένος και παράλληλα αισθάνομαι τιμή, που καλούμαι, εκπροσωπώντας την χώρα μας, να στηρίξω ένα Δίκτυο με τόσο σημαντικό έργο.

Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνή επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια καλύτερη Υγεία, για όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα