back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Τεράστια υπεργολαβία χωρίς έλεγχο και σχεδιασμό η διαχείριση του Προσφυγικού

Διαβάστε επίσης

Ως τεράστια υπεργολαβία χωρίς έλεγχο και σχεδιασμό χαρακτηρίζει την διαχείριση του προσφυγικού από την πλευρά του κράτους το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, καταγράφονται στοιχεία για τους εγκλωβισμένους σε ελληνικά νησιά που ξεπερνούν την δυνατότητα των χώρων υποδοχής.

“Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, δεν μπορούμε να γιορτάζουμε. Η διαχείριση του Προσφυγικού από αυτήν την κυβέρνηση έχει μετεξελιχθεί σε μια τεράστια υπεργολαβία χωρίς κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο. Χωρίς σεβασμό στους ίδιους τους πρόσφυγες και τις ανάγκες τους. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αφήνονται στη μοίρα τους αφού λίγα έχουν γίνει ώστε να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Τα χρόνια πέρασαν και η ελληνική πολιτεία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μια ώρα κρατικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για ενήλικες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Εγκλωβισμένοι

Από την άλλη πλευρά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Υφίστανται συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. Χωρίς πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη, εκπαίδευση και υπηρεσίες υγείας.

Στη Λέσβο διαμένουν 5.109 άνθρωποι σε χώρο δυναμικότητας 3.100
Στη Χίο διαμένουν 1.758 άνθρωποι σε χώρο δυναμικότητας 1.014
Στη Σάμο διαμένουν 3.566 άνθρωποι σε χώρο δυναμικότητας 648
Στη Λέρο διαμένουν 1.011 άνθρωποι σε χώρο δυναμικότητας 860
Στην Κω διαμένουν 1.621 άνθρωποι σε χώρο δυναμικότητας 816

Σύνολο  13.065 άνθρωποι  σε χώρους   δυναμικότητας  6.438

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ  “Οι εικόνες ντροπής σε Μόρια και Σάμο έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι «δεν ήξερε». Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των νησιών και βελτίωση των συνθηκών αποδείχτηκαν ψεύτικες.

Διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, θα εκδώσουν ανακοινώσεις και μηνύματα. Στο όνομα της αριστεράς, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρύβοντας τις δικές τους ευθύνες, ωραιοποιώντας καταστάσεις και ανοίγοντας το δρόμο σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές”

Το Κίνημα Αλλαγής «δεν θα συνηθίσει το τέρας». Και προφανώς δεν θα του μοιάσει”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα