back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι ηγέτες των 27 αναζητούν τους νέους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών

Διαβάστε επίσης

Ο ορισμός νέων επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών, μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, είναι το βασικό αλλά όχι και το μοναδικό ζήτημα που θα απασχολήσει σήμερα και αύριο τους ηγέτες των 27, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των κρατών – μελών αναμένεται να συζητήσουν διεξοδικά και το θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού της περιόδου 2021-27, μετά και τη συμφωνία στο πρόσφατο eurogroup για κλειστό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, θα συζητηθούν οι συστάσεις ανά χώρα, όπως προέκυψαν στις τελευταίες εκθέσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης για την κλιματική αλλαγή ενόψει της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Επίσης, θα εστιάσει σε Έκθεση της Ρουμανικής Προεδρίας και της Ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παραπληροφόρηση κατά την προεκλογική περίοδο για την εκλογή του νέου Ευρωκοινοβουλίου..

Το Ουκρανικό ζήτημα και οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, καθώς και οι σχέσεις με την Τουρκία θα βρεθούν επίσης στο τραπέζι της συζήτησης, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να ενημερώνει τους ομολόγους του για την παράνομη δράση των Τούρκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι 27 αναμένεται να καλέσουν εκ νέου την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα