back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε νέο ιστορικό χαμηλό το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Διαβάστε επίσης

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κινείται το ελληνικό δεκαετές ομόλογο, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά στο 2,38%.

Η ελληνική αγορά ακολουθεί το ξέφρενο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για νέα μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ, καθώς και κινήσεις στο μέτωπο της ενίσχυσης της ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Στο μεταξύ, σε νέες τοποθετήσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ προχώρησαν οι ξένοι επενδυτές στα ελληνικά ομολόγα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου στο πρώτο τετράμηνο του 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ.

Σοβαρή ωστόσο υστέρηση στα έσοδα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, διαπιστώνει η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, που μάλιστα ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο. Οι εκτιμήσεις αφορούν το πρώτο 5μηνο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, και ίσως έτσι εξηγείται η αναζωπύρωση της διαχρονικής κόντρας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Στουρνάρα. Τα στοιχεία αυτά της Τράπεζας έρχονται 15 ημέρες μετά την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, που έδειχνε υστέρηση της τάξεως πάνω από 1%, δηλαδή κοντά στα 2 δισεκατομμύρια, αλλά και των προειδοποιήσεων του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα