back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης για την Σύνοδο του ΕΛΚ – Συνάντηση με Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα λάβει μέρος στην σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και από την δική του πλευρά το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη σύνοδο του ΕΛΚ υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ευρώπη, συνολικά, πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας.

Δίνοντας το στίγμα όσων θα πει σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στην χθεσινή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι “το ζήτημα αφορά και την Ευρώπη, δεν αφορά μόνο την Κύπρο”.

Όπως εξήγησε, “η Ευρώπη έχει μια κοινή ενεργειακή πολιτική, θέλει να επεκτείνει τη διείσδυση των ενεργειακών πηγών και στην Ανατολική Μεσόγειο και κατά συνέπεια το τι συμβαίνει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου την αφορά άμεσα, όπως προφανώς αφορά και εμάς”.

” Αυτά τα ζητήματα θα τα θέσω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα’, τόνισε, ενώ οι εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα θα συζητηθούν και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που αναμένεται να έχει το μεσημέρι με την κ. Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική γραμμή εντός της Ελλάδος, αλλά και σε απόλυτη συνεννόηση με τη Λευκωσία, έτσι ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί πια έμπρακτα ότι τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες” .

“Είναι επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να υπάρχει και σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αλλά και ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς θα κινηθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκμεταλλευόμενοι τις συμμαχίες που έχουμε οικοδομήσει ως χώρα πολλά χρόνια τώρα – δεν είναι πρόσφατες αυτές οι συμμαχίες- έτσι ώστε να μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι τέτοια προκλητικότητα δεν θα μείνει αναπάντητη”, πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα