back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υπ.Εργασίας: Ποιες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτός εισφορών

Διαβάστε επίσης

Εκτός ασφαλιστικών εισφορών τίθενται αμοιβές που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Εργασίας.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που λόγω αντικειμένου εργασίας, υποχρεώνονται να δουλεύουν είτε κατά τις νυχτερινές ώρες είτε κατά τις Κυριακές είτε τις αργίες, δεν υπόκεινται για τα ποσά που λαμβάνουν ως αμοιβή, στην καταβολή εισφορών για κύρια – επικουρική ασφάλιση, για εφάπαξ παροχή και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πρόκειται για αποζημιώσεις, οι οποίες αφορούν υπαλλήλους υπηρεσιών που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε 12 – 24 ώρες τη μέρα.

Επίσης, η εργασία σε νυχτερινές ώρες, Κυριακές ή αργίες θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο για να συμπληρώνεται το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο.

Η εξαίρεση στην καταβολή εισφορών τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2018, δηλαδή έχει αναδρομική εφαρμογή.

Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή δεν ισχύει για τους λεγόμενους «παλαιούς» ασφαλισμένους του ΤΑΔΚΥ, οι οποίοι έχουν δηλαδή έναρξη εργασίας έως την 31η Δεκεμβρίου 1992. Ειδικά γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων εξακολουθεί να ισχύει η εισφορά εφάπαξ, η οποία προκύπτει στη βάση των πάσης φύσεως ακαθάριστων αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων, από οποιαδήποτε αιτία κι αν προέρχονται.

Δημήρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα