back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν – Τραμπ: «Σταμάτησα την επίθεση 10 λεπτά πριν γίνει»

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι χθες το βράδυ ακύρωσε επίθεση στο Ιράν, 10 λεπτά πριν πραγματοποιηθεί, ως αντίποινα για την κατάρριψη του αμερικανικού drone. Μέσω Twitter, αποκάλυψε ότι Θα ήταν τριπλό χτύπημα και το ακύρωσε όταν Στρατηγός τού είπε ότι θα σκοτώνονταν 150 άνθρωποι.

 


Το Ιράν εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος , πάνω από την Θάλασσα του Ομάν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μονάδας Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης. “Δυστυχώς δεδομένου του ότι δεν απάντησαν και του ότι και για μια τελευταία φορά ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας έστειλε αίτημα στις 03:55 (τοπική ώρα) και είδε ότι δεν σταμάτησαν να πλησιάζουν και δεν άλλαξαν πορεία, στις 04:05 (τοπική ώρα) ήμασταν υποχρεωμένοι να το καταρρίψουμε”, σημείωσε ο ταξίαρχος προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη απέφυγε να καταρρίψει άλλο αμερικανικό αεροσκάφος με 35 επιβαίνοντες, το οποίο συνόδευε το αμερικανικό στρατιωτικό drone.

Το Ιράν οφείλει να απαντάει στην διπλωματία με διπλωματία, δήλωσε την ίδια ώρα από το Αλ Χαρτζ στην Σαουδική Αραβία ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση που είχε εκεί με Σαουδάραβες αξιωματούχους, ο Χουκ σημείωσε: “Το Ιράν ευθύνεται για την όξυνση των εντάσεων στην περιοχή. Συνεχίζουν να απορρίπτουν τα διπλωματικά μας ανοίγματα”.

Οι ΗΠΑ θα φέρουν την ευθύνη μιας επίθεσης, σχολίασε το ιρανικό ΥΠΕΞ.

Έκκληση για “ατσάλινα νεύρα” απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Η Βρετανία βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ΗΠΑ για το Ιράν και ζητεί από όλες τις πλευρές αποκλιμάκωση, σημειώνει το Λονδίνο. Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε και η Μόσχα. Την έκκληση προς τις εμπλεκόμενες πλευρές απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος, όταν ερωτήθηκε για τον νέο κύκλο έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, είπε ότι «η κατάσταση στον Περσικό είναι εξαιρετικά τεταμένη και αυτό προκαλεί ανησυχία στο έπακρο» προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην περιοχή

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε χθες κατεπείγουσα ειδοποίηση με την οποία απαγορεύει σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις που περνούν από τμήματα μιας περιοχής πάνω από τη θάλασσα στο Στενό του Oρμούζ και στον Κόλπο του Ομάν, ενώ σήμερα και άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Lufthansa , η Malaysia Airlines, η αυστραλιανή Quantas, η Singapore Airlines και η ολλανδική KLM ανακοίνωσαν ότι επανασχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να αποφύγουν την περιοχή μέχρι νεωτέρας.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα