back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Απόχη των εργαζομένων στα ΚΕΠ για τις διαδικασίες του ΑΜΚΑ

Διαβάστε επίσης

 Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στα ΚΕΠ λόγω της προαναγγελθείσας από σήμερα κινητοποίησης των υπαλλήλων που συνοδεύεται με αποχή διαρκείας για τις διαδικασίες του ΑΜΚΑ.

Σε..άγνοια οι πολίτες
Οι πολίτες που προσέρχεται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αγνοούν ότι από σήμερα οι υπάλληλοι απέχουν από την διαδικασία έκδοσης και μεταβολής ΑΜΚΑ.  Εξαιρείται μόνο η απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογνά.
Διευκρινίζεται ότι η κινητοποίηση των υπαλλήλων αφορά μόνο αυτό το «κομμάτι» εξυπηρέτησης καθώς οι υπόλοιπες διαδικασίες εκτελούνται κανονικά σε όλα τα ΚΕΠ.

Οι υπάλληλοι στα ΚΕΠ ξεκίνησαν από σήμερα την αποχή από την έκδοση και μεταβολή ΑΜΚΑ με βασικό αίτημα να σταματήσει αυτή η διαδικασία από τα Κέντρα και να συνεχίσει αποκλειστικά από τα Ταμεία του ΕΦΚΑ.

Υπάλληλοι ΚΕΠ: Γιατί απέχουμε από την διαδικασία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΚΕΠ Αναστάσιος Βραδής τόνισε ότι το σχετικό αίτημα για μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας έκδοσης και μεταβολής ΑΜΚΑ έχει κατατεθεί κατ επανάληψη στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών χωρίς να έχει εισακουστεί το αίτημα τους και για αυτό από σήμερα ξεκίνησαν την αποχή διαρκείας. Η διαδικασία στα ΚΕΠ.

« Η σχετική διαδικασία πρέπει να μεταφερθεί μόνο στα Ταμεία του ΕΦΚΑ που έχουν την κατάλληλη υποδομή να την φέρουν σε πέρας. Φυσικά, η έκδοση και μεταβολή του ΑΜΚΑ γίνεται σήμερα και από τα Ταμεία του ΕΦΚΑ αλλά θα πρέπει να σταματήσει από να γίνεται παράλληλα και απο τα γκισέ των ΚΕΠ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βραδής.

Απέναντι οι πολίτες
Οι πολίτες φαίνεται να διαφωνούν κάθετα με την απόφαση των υπαλλήλων για αποχή διαρκείας κσι γενικότερα για το αίτημα που διατυπώνεται για μεταφορά της αρμοδιότητας περί έκδοσης και μεταβολής στα ταμεία του ΕΦΚΑ. « Γιατί να μην εξυπηρετούσατε και από τα ΚΕΠ; Θέλουμε να έχουμε τα ΚΕΠ προκειμένου μα αποφεύγουμε τος ουρές και τις ταλαιπωρίες στον ΕΦΚΑ», λένε στο μικρόφωνο του 9.84

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα