back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον Νο 1 στο ντραφτ

Διαβάστε επίσης

Οι Πέλικανς επέλεξαν στο νούμερο ένα του ντραφτ τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Ο φόργουορντ του Duke εντυπωσίασε στην παρθενική και μοναδική του σεζόν στο NCAA και μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη.

Εκπλήξεις δεν υπήρξαν ούτε στις επόμενες επιλογές, καθώς οι Γκρίζλις επέλεξαν στο «2» τον γκαρντ Τζα Μόραντ, ενώ ο Καναδός φόργουορντ Αρ Τζέι Μπάρετ ήταν η επιλογή των Νικς στο «3».

Κίνηση ματς έκαναν οι Χοκς, που λίγες ώρες πριν το ντραφτ απέκτησαν από τους Πέλικανς το νούμερο «4» και επέλεξαν εκεί τον φόργουορντ ΝτιΆντρε Χάντερ δίνοντας σαν αντάλλαγμα το νούμερο 8 (τον σέντερ Τζάκσον Χέιζ), το νούμερο 17 (τον γκαρντ Νίκεϊλ Αλεξάντερ-Γουόκερ) και το νούμερο 35. Στην Ατλάντα μετακόμισαν οι Σόλομον Χιλ, το νούμερο «57» και μια μελλοντική επιλογή δευτέρου γύρου.

Οι Τίμπεργουλβς επέλεξαν στο «6» τον γκαρντ Τζάρετ Κάλβερ δίνοντας σαν αντάλλαγμα τον Ντάριο Σάριτς και το νούμερο 11, στο οποίο οι Σανς πήραν τον φόργουορντ Κάμερον Τζόνσον. Μάλιστα το Φίνιξ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς απέκτησε το νούμερο 24 και τον Άρον Μπέινς από τους Σέλτικς.

O πρώτος μη Αμερικανός στο ντραφτ ήταν ο Ιάπωνας πάουερ φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα που επελέγη από τους Γουίζαρντς στο «9», ενώ πρώτος Ευρωπαίος ήταν ο Γάλλος φόργουορντ Σεκού Ντουμπουγιά της Λιμόζ που πήγε στους Πίστονς.

Ο Γεωργιανός σέντερ Γκόγκα Μπιτάτζε επελέγη από τους Πέισερς στο «18» και ο Κροάτης φόργουορντ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας Λούκα Σάμανιτς από τους Σπερς στο «19».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα