back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιπεριές γεμιστές στην κατσαρόλα, με σάλτσα αυγολέμονο…

Διαβάστε επίσης

Ένα καλοκαιρινό ελαφρύ φαγάκι για σήμερα, αρκετά εύγευστο και σχετικά εύκολο…
Ας το φτιάξουμε….

Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους, τα καπελάκια τους τα θέλουμε δεν τα πετάμε, το λέω γιατί πολλές και πολλοί τ αφήνουν χωρίς καπάκι και δεν ψήνεται καλά το ρύζι.

Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε λάδι, αλάτι πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και λίγο βασιλικό, ξερά αυτά φυσικά, ντομάτα τριμμένη, ένα κολοκυθάκι, λίγο καρότο τριμμένο κι αυτό και συμπληρώνουμε με ρύζι γλασέ, ανάλογα με τον αριθμό που θα γεμίσετε, κανονίζετε και την ποσότητα του ρυζιού, σε μια κανονική κατσαρόλα υπολογίστε μισό κιλό ρύζι.

Ανακατεύετε καλά καλά και γεμίζετε μια μια τις πιπεριές, όχι μέχρι επάνω, ξέρετε εσείς… ναχουν λίγο χώρο, γιατί το ρύζι μας θα φουσκώσει και τα τοποθετείτε όρθια μέσα στην κατσαρόλα.

Επειδή υπάρχουν κενά και για να μην μας γυρίσουν προς τα κάτω και χυθεί η γέμιση όταν θα βράζουν, ενδιάμεσα, βάζουμε χοντροκομμένες πατάτες και έτσι τα στηρίζουμε, αλλά είναι και πολύ νόστιμες μετά.

Βράζουμε λίγο νερό, διαλύουμε μέσα ένα κύβο λαχανικών, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, περίπου δυο πόντους πριν τα σκεπάσει και τ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για ώρα περίπου.
Λίγο πριν είναι έτοιμα, φτιάχνουμε την σάλτσα εφόσον την θέλουμε η σερβίρουμε μόνο με στραγγιστό γιαούρτι.
Σάλτσα λευκή για ντολμάδες και γεμιστά κατσαρόλας

Αυτή η σάλτσα συνοδεύει τα ντολμαδάκια μας, σκέτα η με κιμά, τους λαχανοντολμάδες, τα γεμιστά της κατσαρόλας, η τα κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας, μπορεί να γίνει σκέτη, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και αυγό.

Εγω την φτιάχνω πάντα χωρίς αυγό και είναι ελαφριά.

Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε δυο φλιτζάνια νερό που έχετε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό που ζεματίσαμε τα φύλλα του λάχανου, η ζουμάκι από την κατσαρόλα μας, μόλις ζεσταθεί λίγο όχι να βράσει, ρίχνουμε δυο κουταλιές γεμάτες της σούπας νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χτυπητήρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι συνεχίζουμε δυνατά να ανακατεύουμε, μέχρι ν αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας, να είναι ρευστή, τότε βάζουμε μέσα τον χυμό από δυο λεμόνια και ανακατεύουμε, στο τελείωμα αν θέλετε βάζετε και μια μικρή κουταλιά βούτυρο για την γεύση…

Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε αυγό, το βάζετε καλά χτυπημένο, πριν ρίξετε το λεμόνι, αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις και τότε ρίχνετε το λεμόνι.

Ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξετε, αυξάνετε και τα αυγά, σ αυτήν που περιγράφω είναι ένα αυγό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα