back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπουρεκάκια με κιμά στο φούρνο

Διαβάστε επίσης

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, λίγο λάδι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ένα ποτηράκι του κρασιού κρασί, δυο τριμμένες ντομάτες και μια κουταλιά πελτέ, αλατοπίπερο, ένα αυγό, λίγη φρυγανιά τριμμένη, ένα πακέτο φύλλα κρούστας.

Ετοιμάζουμε τον κιμά, όπως όταν κάνουμε το παστίτσιο, δεν αλλάζει κάτι, το σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε ν αλλάξει χρώμα και όταν τραβήξει τα υγρά του σβήνουμε με το κρασί.

Όταν πιει το κρασί, προσθέτουμε λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε την φωτιά, μετά από κάνα τέταρτο προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα εικοσάλεπτο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά τη σάλτσα και την αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Χωρίζουμε τα φύλλα σε τρία κόβοντας παράλληλα με τη στενή πλευρά. Βάζουμε τον κιμά, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια να γίνει το μπουρεκάκι μας, τα βάζουμε στο ταψάκι μας πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, αν είναι στον αέρα λίγο πιο χαμηλά η θερμοκρασία.

Αν δεν τα σκεπάσουμε μένουν τραγανά για ώρες…

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε περισσότερα, να τα βάλετε στον καταψύκτη για ώρα ανάγκης, όταν επίσης κάνετε κιμά για μακαρόνια ή παστίτσιο, κάντε περισσότερο, βάλτε το στην κατάψυξη και σε κάποια στιγμή θα κάνετε τα μπουρεκάκια σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα