back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης στην πλ.Ομονοίας

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής στην Αθήνα, δηλαδή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τμήμα από την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, σύμφωνα με πηγές του δήμου Αθηναίων.

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν τα έργα περάτωσης της πλατείας, όμως καταστηματάρχες και κάτοικοι, ωστόσο, διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν εδώ και περίπου 6 μήνες για την ανάπλαση της πλατείας έχουν μείνει πολύ πίσω από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε περάτωση όλων των έργων μέσα στον Ιούλιο.

Μάλιστα σημειώνουν ότι κάποια στιγμή είχαν σταματήσει για ένα διάστημα οι εργασίες λόγω κάποιας γραφειοκρατικής εμπλοκής που είχε το προηγούμενο διάστημα ο δήμος με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του δήμου δηλώνουν ότι οι εργασίες συνεχίζονται πλέον με αμείωτους ρυθμούς τονίζοντας ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την περάτωση των έργων έχει πέσει έξω μόλις 20 μέρες, διάστημα απολύτως δικαιολογημένο σε κάθε περίπτωση.

Πτώση του τζίρου

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της γύρω περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες η πλατεία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με ο,τι αυτό συνεπάγεται. « Τα καταστήματά μας είναι γεμάτα από σκόνη. Ο Κόσμος δεν κάθεται πλέον στα καφέ της πλατείας. Φορτηγά πηγαινοέρχονται. Οι τουρίστες αποφεύγουν την γύρω περιοχή. Τα καταστήματα εστίασης έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά. Πως να φάει ο κόσμος μέσα στην σκόνη; Τραγική κατάσταση» δηλώνουν στον ‘Αθήνα 9.84″ καταστηματάρχες και κάτοικοι.

Παράλληλα αναφέρουν πτώση του τζίρου μέχρι και σε ποσοστό 30% λόγω αυτής της κατάστασης.

Ζητούν επίσπευση των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας ώστε να αναζωογονηθεί η περιοχή, με στόχο την αναβάθμιση ευρύτερα και της γύρω περιοχής.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα