back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντόναλντ Τραμπ στο NBC News: «Δεν επιδιώκω τον πόλεμο με το Ιράν»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι δεν έστειλε ένα μήνυμα στην Τεχεράνη προειδοποιώντας το Ιράν για μία αμερικανική επίθεση, την οποία και ανακάλεσε αργότερα.

Ιρανικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη μέσω Ομάν για μία επικείμενη αμερικανική επίθεση. Ωστόσο, ο ίδιος είπε πως τάσσεται κατά του πολέμου και επιθυμεί συνομιλίες.

“Δεν έστειλα αυτό το μήνυμα,” δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC News.

Ο ίδιος είπε: “Δεν επιδιώκω τον πόλεμο.”

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήταν ικανοποιημένος με μία διμερή ή πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

“Δεν με νοιάζει τι είδους συμφωνία θα είναι. Μπορεί να είναι μεμονωμένη ή συλλογική. Οτιδήποτε που θα έχει ως αποτέλεσμα την μη απόκτηση ενός πυρηνικού όπλου,” από το Ιράν.

Ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε σε ερώτηση για το αν θα ήθελε εμπλοκή της Κίνας ή της Ρωσίας στην υπόθεση του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στην ίδια εκπομπή του NBC News τόνισε ότι δεν συζήτησε τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Παρασκευή, με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

“Δεν το συζήτησα επειδή δεν προέκυψε από την συζήτηση,” δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC “Meet the Press.”

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το τηλεφώνημα έγινε μετά την κατάρριψη από το Ιράν ενός αμερικανικού drone στον Περσικό Κόλπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα