back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από σήμερα η καταβολή συντάξεων- επιδομάτων

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα, ξεκινά η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας έχει δρομολογήσει την καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Αναλυτικότερα, το…ημερολόγιο των πληρωμών, διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη καταβολή του επιδόματος στέγασης. Συνολικά, θα διατεθούν 31.7 εκατομμύρια €, σε 255.188 δικαιούχους και θα καλύψουν περισσότερα από 650.000 άτομα.

Τρίτη 25 Ιουνίου: Θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Την ίδια μέρα θα καταβληθούν τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, καθώς επίσης οι συντάξεις και τα επιδόματα στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Οι δικαιούχοι, υπολογίζονται σε 187.062 και η δαπάνη αγγίζει τα 74 εκατομμύρια €.

Πέμπτη 27 Ιουνίου: Θα καταβληθούν οι συντάξεις από το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ.

Επίσης, θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρασκευή 28 Ιουνίου: Θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Τρίτη 2 Ιουλίου: Θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επικουρικές συντάξεις.

Την ίδια μέρα, θα λάβουν την σύνταξη τους και αναδρομικά επτά μηνών, οι δικαιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ (επικουρικό Εθνικής Τράπεζας), οι οποίοι είχαν παραμείνει απλήρωτοι για 18 μήνες.

Ωστόσο, επειδή τα ποσά θα καταβληθούν από τον Ενιαίο Φορέα Επικούρησης (ΕΤΕΑΕΠ), θα είναι μειωμένα έως και 40%, καθώς θα επανυπολογιστούν.

Το επίδομα παιδιού, καταβάλλεται κάθε δίμηνο. Επομένως, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, στο τέλος Ιουλίου.

Αυξημένες χηρείας

Σε αγώνα δρόμου ώστε με τις συντάξεις Ιουλίου να καταβληθούν οι αυξημένες έως και 40% συντάξεις χηρείας στους περίπου 45.000 δικαιούχους, βάσει του πρόσφατου νόμου (νέο ποσοστό 70% αντί 50%), έχει επιδοθεί το υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση, ισχύει αναδρομικά από τον Ιούνιο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα