back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται» ξεκαθαρίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. “Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. ” επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και εστιάζουν στα υψηλά θετικά ποσοστά, που καταγράφονται για την κυβέρνηση σε όλες τις μετρήσεις.

Αυστηρή παραμένει η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, κατά την τρίτη φάση της σταδιακής επιστροφής στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, που ξεκινά αύριο . Τα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα θα ανεβάσουν ρολά στις 10 το πρωί. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου.

Ανοιχτές θα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης από αθλητές σωματείων, ηλικίας 13 ετών και άνω….

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των πολιτιστικών δράσεων γίνεται με την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως της 8 το βράδυ..

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη, ενώ χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα. …. Πλοία, τραίνα και λεωφορεία θα αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Έως τις 31 Μαίου παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανίας. Σε ισχύ παραμένει και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, μη Ευρωπαίων πολιτών.

Αύριο κατατίθενται στη Βουλή οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την επαναλειτουργία της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαίου.

Στην ολομέλεια εξάλλου αναμένεται να κατατεθεί και τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ένέργειας, για τη προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, και την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης στα αστικά κέντρα. Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών, θα αποσταλεί στους Δήμους της χώρας σχετικός οδηγός, για την ανακατανομή του οδικού χώρου, τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κίνησης ποδηλάτων, αλλά και με προτάσεις σχεδιασμού προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια.

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμπεται την Τετάρτη, ο 76χρονος Αλβανός υπήκοος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι ασελγούσε στις ανήλικες εγγονές του. Μέχρι την απολογία του ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος.

Νεκρός, στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ βρέθηκε σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ισραήλ. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές μεταδίδουν ότι ο θάνατος του 57χρονου Ντου Ουέι, οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 1, 23, 33, 34, 42 και τζόκερ το 8. Περισσότερα από 5,5 εκτ ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα