back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικά θερινά προγράμματα από το Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη

Διαβάστε επίσης

Το ίδρυμα πολιτισμού και εκπαίδευσης <Ανδρέας Λεντάκης> συνεχίζει τις δράσεις του για το καλοκαίρι και διοργανώνει νέα καλοκαιρινά, εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα < Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΟΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ>, για παιδιά 5 έως 12 ετών και θα διαρκέσει από τις 24 Ιουνίου μέχρι 26 Ιουλίου.

“Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και να αυξήσουμε την κρίση τους, πάνω σε θέματα φιλίας, γενναιοδωρίας, ηθικές αξίες και αρχές με εργαλείο πέντε βασικές ιστορίες, όπως είναι ο μικρός πρίγκηπας, ο ελέφαντας και η πεταλούδα, Χάνσελ και Γκρέτελ, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και το δένδρο που έδινε”, δήλωσε η κα Φωτεινή Λεντάκη, πρόεδρος του ιδρύματος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

 

Αυτές οι πέντε ιστορίες θα δώσουν εξαιρετικά μηνύματα στα παιδιά, σε ένα περιπετειώδες ταξίδι παίζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους φανταστικές ιστορίες επεσήμανε η κ. Λεντάκη και συνέχισε, θέλουμε τα παιδιά ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία να πάρουνε πράγματα και να γίνουνε καλύτεροι άνθρωποι.

Το νέο Καλοκαιρινό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά έως 12 ετών σκοπεύει τόσο στην απόκτηση γνώσης, όσο και στην ανάπτυξη της κρίσης του παιδιού μέσω της σχεδιασμένης παιδαγωγικής διαδικασίας των ειδικών συνεργατών  του Ιδρύματος..
Στους μοντέρνους και τεχνολογικά εξοπλισμένους χώρους του Ιδρύματος Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, οι μουσειο-παιδαγωγοί ενσταλάζουν στα παιδιά ηθικές αξίες και αρχές με εργαλείο πέντε βασικές ιστορίες, που είναι απλές, αλλά και πλούσιες σε νοήματα.
Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι παίζοντας, κατασκευάζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιούνται στα κοινωνικά θέματα.

Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Πληροφορίες Τηλ.210-3226054 & 210-3226075

Κ.Παπανελλόπουλος

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα