back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρόταγμα της πολιτικής σταθερότητας

Διαβάστε επίσης

Πολύ σημαντικό το πρόταγμα της πολιτικής σταθερότητας, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβαση του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή Εκλογές 2019 με το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε οτι όλοι περιμένουν να υπάρξει σταθερό περιβάλλον πολιτικό και θεσμικό, και κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, η οποία επωμίζεται το βάρος της διαχείρισης της εθνικής στρατηγικής.

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθέωρηση έψεξε την απερχόμενη κυβέρνηση γιατί -όπως είπε -λόγω της προχειρότητας και της επιπολαιότητας της πολλές διατάξεις, κρίσιμες, ψηφίστηκαν στην προηγούμενη Βουλή με 180, άρα τώρα πια μπορούν να ψηφιστούν με 151, όπως τα θέματα τα σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα για την δικαιοσύνη ανέφερε: Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην αναθεώρηση για τη Δικαιοσύνη, παρότι έχουν αναφανεί τεράστια προβλήματα στο χώρο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη το κύριο θύμα των προηγούμενων τεσσεράμισι ετών με χαρακτηριστική την υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επεισόδιο ενδοεισαγγελικής σύγκρουσης που δεν έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά και συμπλήρωσε λέγοντας :

“όσα λέγαμε για κατάχρηση εξουσίας, για εσχάτη προδοσία με την έννοια που έχει ο όρος τεχνικά στο Ποινικό Δίκαιο, δηλαδή για την οργανωμένη αλλοίωση θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αποδεικνύεται ότι ήταν εκφράσεις επιεικείς. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε οτι η επόμενη Βουλή πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος και την ευταξία των θεσμών του κράτους.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει εκλογικό σύστημα το οποίο δεν οδηγεί στην καλλιέργεια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων οτι ηΤουρκία δεν εκπλήσσει, προετοιμάζει αυτό που θα κάνει και πολλές φορές περιμένει επί δεκαετίες προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Υπογράμμισε την ανάγκη αναστοχασμού της εθνικής πολιτικής σε συνάρτηση με τρεις παραμέτρους, τον χρόνο, την Ευρώπη και το Διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν τεράστια σημασία, άρα έχει πολύ μεγάλη προτεραιότητα -όπως σημείωσε- να θέτουμε τα ζητήματα όπως προσπαθήσαμε την περίοδο 2013-2015, να μιλάμε για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, να μιλάμε για το Αιγαίο αλλά και για την ανατολική Μεσόγειο. Ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε εκ νέου οτι η καλύτερη διαχείριση κρίσης είναι να αποφύγεις την κρίση.

Τέλος, σε οτι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, επανέλαβε την φράση που διατύπωσε πρόσφατα στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα