back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ υπεύθυνη αντιπολίτευση – Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θέμα του debate εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα οτι έχει μεγάλο θράσος, υποστηρίζοντας οτι  οι λόγοι που η τηλεμαχία οδηγήθηκε σε ακύρωση είναι προσχηματικοί. Κάναμε τα πάντα για τη διεξαγωγή του debate, δώσαμε ημερομηνίες, δεν έχουμε ευθύνη που δεν θα γίνει, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας οτι δεν το ήθελαν οι κ.Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε πως ως υπεύθυνη αντιπολίτευση το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες, τονίζοντας οτι πάνω απο οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον υπάρχει το εθνικό. Η πολιτική σταθερότητα είναι κλειδί για την ανάπτυξη πρόσθεσε η κ.Γεννηματά, οι θυσίες του ελληνικού δεν πρέπει να πάνε χαμένες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “η χώρα δεν θα πάει στα βράχια”. Εμείς εννοούμε την εθνική συνεννόηση στην πράξη υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και στο πλαίσιο αυτό, έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

Eπιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών

Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενόψει των εθνικών εκλογών η κ. Γεννηματά αποφεύγοντας να θέσει εκλογικό πήχη , δήλωσε θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό και στάθηκε ιδιαιτέρως στον κίνδυνο εκλογών με απλή αναλογική.

Τέλος, αναφορικά με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να ζημιώσει άλλο τη χώρα», με φόντο και τους χειρισμούς Τσίπρα στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα