back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε Μιλάνο και Κορτίνα οι Χειμερινοί Αγώνες του 2026

Διαβάστε επίσης

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026 θα φιλοξενηθούν στην Ιταλία, σε Μιλάνο και Κορτίνα.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά την διοργάνωση του Σότσι το 2014 και το μόνο που απέμενε ήταν ποια πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2026.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε να αποφασίσει ανάμεσα στις υποψηφιότητες της Στοκχόλμης για την Σουηδία και την κοινή υποψηφιότητα του Μιλάνου και της Κορτίνα για την Ιταλία.

Η ΔΟΕ επέλεξε την ιταλική πρόταση κι έτσι το Μιλάνο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην Κορτίνα θα επιστρέψουν για πρώτη φορά μετά το 1956. Συνολικά αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Ιταλία αφού είχαν διοργανωθεί και το 2006 στο Τορίνο.

Στο φάκελο που είχαν καταθέσει οι διοργανωτές, στο Μιλάνο θα γίνουν οι αγώνες σε κλειστό στάδιο (καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου), ενώ θα διεξαχθεί και η τελετή έναρξης. Η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δηλώσει το Σαν Σίρο ως το στάδιο που θα την φιλοξενήσει οπότε φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση με το σχέδιο των Ίντερ και Μίλαν για να κατασκευάσουν το νέο γήπεδο τους.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα